Tasić: Budžet sve puniji, prihodi veći od DVE MILIJARDE

Lokalne vesti - Četvrtak 21.11.2019 - 11:49

Prihodi u budžetu grada Vranja premašili su ove godine dve milijarde dinara, što je rezultat odgovorne finansijske politike gradskog rukovodstva, izjavio je na konferenciji za medije Nenad Tasić, rukovodilac Odeljenja za budžet i finansije.

Budžet u suficitu od 30 miliona dinara FOTO: D. Ristić/OK Radio Budžet u suficitu od 30 miliona dinara FOTO: D. Ristić/OK Radio
Tekući prihodi su veći za oko 390 miliona dinara, dok su izvorni prihodi u budžetu veći za oko 140 miliona dinara ili za oko 30 odsto, kazao je Tasić.
 
On je izneo i podatak da je gradski budžet od letos u suficitu i to tokom avgusta u iznosu od 20 miliona dinara, u septembru 23 miliona, a u oktobru je suficit bio „težak“ celih 30 miliona dinara.
 
- Sve je to rezultat odgovornog rada na finansijskoj konsolidaciji u prethodne tri godine.
 
Od tada, gradska vlast je vratila blizu 600 miliona dinara finansijskih obaveza i u narednom periodu nastavićemo sa praksom da ne preuzimamo obaveze koje ne možemo da servisiramo – ukazao je Tasić.
 
Povećanje prihoda je rezultat ažuriranja poreske baze koju je grad Vranje sproveo putem projekta sa švajcarskom vladom i Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave.
 
Takođe su uvećani i prihodi po osnovu zakupa građevinskog zemljišta i stanova, zauzeća javnih površina, doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta i komunalnih taksi.
 
On je naveo da pozitivni rezultati ne bi mogli biti ostvareni bez velike podrške Republike i predsednika Srbije, naročito prilikom realizacije velikih infrastrukturnih projekata.
 
U prethodne tri godine, iz Republike su lokalnoj samoupravi prebačena sredstva u iznosu od blizu milijardu dinara.
 
Od toga, najviše para je iz Republike „leglo“ za rekonstrukciju pozorišta – 173 milona dinara, zatim za infrastrukturno uređenje lokacije za stanove pripadnika službi bezbednosti – 115 miliona.
 
Osim toga, država je učestvovala i u finasiranju uređenja Gradskog parka, Radničke ulice, novog vrtića u naselju Raška, šetališta u Vranjskoj Banji i rekonstrukcije ulice Bore Stankovića, istakao je Nenad Tasić.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: