Tijani DRUGA NAGRADA na značajnom festivalu

Lokalne vesti - Ponedeljak 15.07.2019 - 10:41

Tijana Vučković, mlada pevačica narodne muzike iz Vranja, osvojila je drugu nagradu na jubilarnom, 25. festivalu „Carevčevi dani“ u Velikom Gradištu.

Tijana Vučković, vranjsko pevačko čedo FOTO: D. Ristić/OK Radio Tijana Vučković, vranjsko pevačko čedo FOTO: D. Ristić/OK Radio
Tijana je osvojila nagradu na takmičenju pevača na manifestaciji koja čuva uspomenu na čuvenog Vlastimira Pavlovića Carevca, autora legendarne kompozicije „Svilen konac“.
 
U revijalnom delu „Carevčevih dana“ nastupio je i Branimir Stošić Kace.
 
Tijana Vučković je jedna od najmlađih muzičkih talenata koji čuvaju tradiciju vranjske gradske pesme.
 
Festival „Carevčevi dani“ održava se svakog jula u Velikom Gradištu pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i jedan je od najvećih manifestacija koja čuva tradicionalno muzičko stvaralaštvo.
 
Vlastimir Pavlović Carevac, violinista kompozitor i pedagog, osnivač je Narodnog orkestra Radio Beograda i čuvar izvorne muzičke tradicije Srbije.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: