Tiodorović: Situacija u Vranju bolja, ali i dalje NESIGURNA, problem Preševo i Bujanovac

Lokalne vesti - Sreda 05.08.2020 - 17:02

Iako je epidemiloška situacija u Vranju povoljnija, može se nazvati nesigurnom jer je virus i dalje tu i nije prošla opasnost od širenja infekcije, ocenio je dr Branislav Tiodorović nakon sastanka sa lokalnim kriznim štabom u sredu popodne.

Gradonačelnik Milenković i Branislav Tiodorović nakon sastanka FOTO: D. Ristić/OK Radio Gradonačelnik Milenković i Branislav Tiodorović nakon sastanka FOTO: D. Ristić/OK Radio
Zdravstveni sistem u Vranju uspeva da izdrži vrlo velike pritiske i može im se čestitati na tome kako su uspeli da funkcionišu u najtežim okolnostima, dodao je epidemiolog dr Branislav Tiodorović, član republičkog Kriznog štaba.
 
Situacija je ozbiljna zbog opština Bujanovac i Preševo, čiji se deo stanovništva leči kući, pa kada obole sa vrlo teškom slikom, tada se javljaju u bolnice, što može dovesti do situacije u kojoj je nedavno bio Novi Pazar, kazao je on.
 
- Ja sam danas u te dve opštine insistirao da pacijenti moraju da paze na svoje zdravstveno stanje i stanje ukućana i svojih kontakata i da moraju da se na vreme jave zdravstvenom sistemu Srbije.
 
Srbija je uvek otvorena, bez obzira o kojoj naciji se radi, jer su to sve naši građani i u stanju smo da zbrinemo sve pacijente - kazao je Tiodorović i apostrofirao da svako odlaganje sa sobom nosi ogromne rizike i moguće posledice.
 
On je kazao da su lokalne vlasti u ove dve opštine, sagledavajući situaciju, pored ograničenja rada ugostiteljskih i sličnih objekata, zabranile i rad pijaca.
 
Dom zdravlja Bujanovac je, s obzirom na specifičnu situaciju i kapacitete, odradio dosta dobar posao, ali im treba još podataka o obolelima i njihovim kontaktima, dodao je Tiodorović.
 
- Uvođenje Surdulice u sistem kovid bolnica je bio odličan potez i pozitivna je vest da tamo poslednjih dana ima više otpuštenih nego primljenih pacijenata - rekao je on.
 
Znatno povoljnija epidemioška situacija u Vranju nam ne daje pravo na opuštanje jer Vranje ima iskustvo iz prethodnog perioda kada je nakon poboljšanja situacije usledilo znatno povećanje broja zaraženih, ukazao je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.
 
- Vranje će, kao centar regiona, zadržati sistem kovid bolnica, ali je dobro što kovid ambulanta trpi manji pritisak, a samim tim imamo i veći broj slobodnih kapaciteta u kovid bolnicama - kazao je gradonačelnik Milenković.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Милан
05.08.2020. , 22:00
Проблем је што особе код којих је утврђено да имају Корону, шетају градом.