Tiodorović: Zatvaramo škole ako se narod ne uozbilji

Lokalne vesti - Ponedeljak 12.10.2020 - 11:22

Član Kriznog štaba i epidemiolog Branislav Tiodorović najavio je mogućnost zatvaranja škola i fakulteta u Srbiji ukoliko broj novozaraženih na dnevnom nivou bude veći od 500.

"Ova nedelja biće veliki test" FOTO: Screenshot
On je ocenio da je realno očekivati da će taj broj biti dostignut u naredne dve nedelje "ako se narod ne uozbilji".
 
- Ova nedelja biće veliki test, uverićemo se da li je i onaj deo naroda koji ne poštuje baš mnogo mere shvatio da je ozbiljno i da li svi naši apeli imaju nekog uspeha ili smo osuđeni na potpuni neuspeh - naveo je epidemiolog za Kurir.
 
Dodao je da je "prijatno" iznenađen što se u prethodna dva-tri dana u Nišu kao i u nekim drugim gradovima, ugostitelji pridržavaju ograničenja radnog vremena do 23 časa.
 
- Ako i u Beogradu bude krenulo kako valja, onda nećemo preći 100-150 novih pozitivnih dnevno
 
Međutim, ukoliko u Beogradu ne bude shvaćeno koliko je sitaucija ozbiljna, kao i u Novom Pazaru, koji je ukinuo pa ponovo vratio vanrednu situaciju pod pritiskom s vrha, imaćemo najmanje 300, 400 novih slučajeva dnevno vrlo brzo - ocenio je Tiodorović.
 
Dodao je da ni u tom slučaju ne treba uvoditi policijski čas već zatvoriti kafiće i restorane i to u gradovima koji su žarišta epidemije.
 
- Zatvorićemo i bioskope, pozorišta, neće biti dozvoljene nikakve manifestacije, ni kulturne ni muzičke. 
 
Geografskom distribucijom broja pozitivnih videće se gde je žarište, pa ako bude trebalo, i pojedini delovi grada biće zatvoreni ili deo grada neće u potpunosti funkcionisati. 
 
Ne moraju svi da plaćaju ceh zbog neodgovornog ponašanja nekih - naveo je epidemiolog.
OK Radio, Kurir

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: