Tomo Zorić zastupao Kantara na suđenju za pretnje Živkoviću: Glavni pretres opet odložen

Lokalne vesti - Četvrtak 22.02.2024 - 13:22

Pred Osnovnim sudom u Vranju glavni pretres na suđenju Dejanu Nikoliću Kantaru zbog pretnji Igoru Živkoviću, nekadašnjem načelniku PU Vranje, ponovo je odložen.

Foto: S.Tasić/OK Radio Foto: S.Tasić/OK Radio

Razlog današnjeg odlaganja je neispunjenost procesnih pretpostavki, jer okrivljeni Nikolić, zbog zdravstvenih razloga nije mogao da bude sproveden iz Kazneno - popravnog zavod Niš, na suđenje u Vranju.

Kako je sud naveo, iz Niša je stiglo obaveštenje, da je lekarski izveštaj zaključen u 8:45, kao i da da se u njemu navodi da Nikolić ima „akutnu upalu gornjih disajnih puteva“, te da zbog toga nije sposoban da pristupi suđenju.

Marko Tešić, advokat okrivljenog Nikolića je pak izneo u svom obraćanju da njegov klijent ima brohitis, a drugi advokat Tomo Zorić obrazložio je da Nikolić ima upalu pluća.


Advokati okrivljenog zatražili su i spajanje više predmeta u kojima  se sudi Kantaru, a jedan od njih se vodi i u Osnovnom sudu u Bujanovcu, što je sud odbio.

Advokat Zorić je naveo i da su Nikolića „napale dve bakterije“, od kojih je jedna iz reda streptokoka, te da mu je zdravstveno stanje narušeno po više osnova.


Osnovno javno tužilaštvo je zatražilo da se utvrdi tačna Nikolićeva dijagnoza, zbog koje nije mogao da pristupi suđenju.

Advokati okrivljenog smatrali su da ovo ročište nije trebalo uopšte da bude držano, zbog zdravstvenog stanja Nikolića, te da troškove nastale zbog ovog ročišta idu na teret suda, što je odbijeno.

Takođe, Nikolićevi advokati su tražili i da datum narednog ročišta ne bude sad određen, jer je neizvestan proces lečenja njihovog klijenta.

Takođe, dali su sebi za pravo da tvrde da je „sud u ovom slučaju pristrasan po mnogim osnovama“, a „predlozi tužilaštva deplasirani i pravno neutemeljeni“.


Sud je odbio predlog o neodređivanju datuma za naredno ročište, te je nastavak glavnog pretresa zakazan za 8. april.

Inače, ovo suđenje obeležilo je pojavljivanje u svojstvu advokata Toma Zorića,  nekadašnjeg sekretara Državnog veća tužilaca i portparola Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal.


Podsetimo, početkom februara Nikolićev advokat Marko Tešić, tražio je izuzeće postupajuće sudije Marije Marinković, kao i sudija Osnovnog i Višeg suda u Vranju, što je Apelacioni sud u Nišu odbio.

Pretnje Kantara Živkoviću, dogodile su se  u aprilu 2021. godine, u stanici PU Vranje.

Okrivljeni Nikolić, trenutno je na izdržavanju zatvorske kazne zbog ugrožavanja sigurnosti vlasnice  i zaposlenih u OK Radiju,  a sudi mu se i zbog još nekoliko krivičnih dela.


U Vranju, a i šire, poznat je kao “kontroverzni” biznismen, što je odomaćeni naziv za kriminalca, ali i vlasnik brojnih kockarnica.

S.T.

                     

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
verujem ne verujem
22.02.2024. , 13:16
Tomo Zorić onaj poštenjačina u dilu sa Kantara ...tj.na njegov platni spisak....ma ne mogu da verujem ...