Tradicija se nastavlja: Održan OFICIRSKI BAL 4. brigade (FOTO)

Lokalne vesti - Subota 08.02.2020 - 01:28

Povodom 31. januara, Dana 4. brigade Kopnene vojske i 15. februara, Dana državnosti, u Domu Vojske u Vranju je održan tradicionalni Oficirski bal.

Stara srpska muzika i tradicionalne igre FOTO: D. Ristić/OK Radio Stara srpska muzika i tradicionalne igre FOTO: D. Ristić/OK Radio
Ovo je 13. put da se ovakva priredba održava u organizaciji 4. brigade Vojske Srbije, od kako je ta tradicija obnovljena u našem gradu.
 
Nakon izvođenja himne "Bože pravde", prisutne je pozdravio komandant 4. brigade, brigadni general Slobodan Stopa.
 
- Evo nas ponovo na okupu u Domu vojske da nastavimo tradiciju oficirskih balova na kojima se sluša stara srpska muzika i da uživamo u druženju, igri, pesmi i plesu.
 
Čast mi je i zadovoljstvo da četvrtu godinu za redom otvaram oficirski bal u Vranju na kome će se pripadnici 4. brigade družiti sa najviđenijim ljudima iz svih struktura društva - kazao je general Stopa.
 
On je pozdravio i opravdano odsutnog komandanta Kopnene vojske general-potukovnika Milosava Simovića, na čiju ideju je obnovljena tradicija oficirskih balova 2008. godine, kao i njegovog naslednika, brigadnog generala u penziji Zorana Luburu.
 
Pored oficira, podoficira i vojnika 4. brigade i njihovih pratilja, balu je prisustvovao i naćelnik štaba Komande Kopnene Vojske, brigadni general Željko Tramošljika.
 
Među zvanicama su bili i gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, njegov zamenik Nenad Antić, gradska većnica Zorica Jović i načelnik Pčinjskog okruga Srećko Pejković.
 
Prigodan repertoar je, takođe po tradiciji, izveo umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički", pod dirigentskom palicoma majora Igora Mitrovića.
 
Po drugi put, u programu Oficirskog bala učestvovali su i kamerni sastav i hor Muzičke škole "Stevan Mokranjac" iz Vranja, pod upravom Aleksandre Savić.
 
Stare srpske igre i tradicionalna kola su izveli članovi plesne grupe "Tamo daleko", a u programu su učestvovali i pevači Branimir Stošić Kace, Milica Kostić i pripadnici 4. brigade, poručnik Goran Stojanović i vodnik Nenad Smiljković.
 
Ove godine, prijatelji bala su bili OTP banka i Holding kompanija "Jumko".

Foto Galerija

Oficirski bal 2020.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Mirko
09.02.2020. , 14:29
Mnogo lepo. Mnogo Fino. Kao u dobra vremena..... Samo nema MI GA moj drug Trajče na slike.. da l je bio na bal?