Treće mesto za Lanu iz Vranja na međunarodnom eko konkursu

Lokalne vesti - Četvrtak 08.07.2021 - 12:18

Lana Milutinović, učenica prvog razreda OŠ „Svetozar Marković” u Vranju, osvojila je treće mesto na međunarodnom eko-konkursu.

Lana Milutinović FOTO: Privatna arhiva Lana Milutinović FOTO: Privatna arhiva
Konkurs za najbolji crtež ili pesmu/esej o temi “Priroda - naš zajednički dom” raspisali su Udruženje Plant iz Niša, kao partner iz Srbije, i Direkcija parka prirode Vitoša iz Sofije, kao partner iz Bugarske.
 
Cilj ovog takmičenja bio je jačanje svesti o tome da smo deo prirode i o važnosti njenog očuvanja.
 
Deci je omogućeno da putem svojih radova široj javnosti prenesu poruke o značaju obrazovanja mladih kao budućih lidera koji će donositi odluke o pitanjima životne sredine.
 
Na konkurs su pristigla 533 rada učenika iz Srbije i 227 radova učenika iz Bugarske, a stručni žiri je izabrao najbolje među njima.
 
Lana je temu obradila kroz formu stripa, za šta je najzaslužniji njen učitelj, Miomir MiDej Dejanović, koji godinama devetu umetnost uspešno koristi u nastavi, za šta je osvojio brojna domaća i međunarodna priznanja.
 
Ovo je samo poslednji u seriji izuzetnih rezultata koje Dejanovićevi đaci postižu godinama unazad, a Lana Milutinović je, zajedno sa drugaricama iz odeljenja, Emilijom Dimić i Larom Trajković, na nedavno održanoj Balkanskoj smotri mladih strip-autora dobila zahvalnicu za razvoj i popularizaciju stripa, dok su njihovi stripovi izloženi među radovima autora iz celog sveta.
 
Projekat eko konkursa sufinansirala je Evropska unija kroz IPA Cross Interreg: IPA Bugarska - Srbija 2014 - 2021.
 
Nagrade za đake koji su najuspešnije odgovorili na zadatu temu obezbedili su partneri iz Bugarske.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: