Treći memorijalni humanitarni turnir u preciznom gađanju “Albert Andijev”: Sav prihod za decu obolelu od karcinoma

Lokalne vesti - Utorak 28.11.2023 - 11:47

U znak sećanja na ruskog dobrovoljca Alberta Andijeva, koji je preminuo od korone 2021. godine, u Beogradu se od 27 novembra do 3. decembra održava treći Memorijalno - humanitarni turnir u preciznom gađanju.

Foto: G.Mitić/OK Radio Foto: G.Mitić/OK Radio

Albertov mural u centru Vranja, jedan je od prvih u Srbiji, a sam Andijev boravio je u Vranju na izuzetno zapaženoj tribini povodom 20 godina od bombardovanja. Bio je veoma vezan za jug Srbije.

Turnir organizuju Streljački klub „Trofej“ u saradnji sa Udruženjem Herojske 549. mtbr „Car Dušan Silni“.

Turnir će se održati u streljani „Trofej“ u Bulevaru Maršala Tolbuhina 46 u narednih nedelju dana od 9 do 21 sat. Kotizacija je 1.800 dinara.

Finale turnira u čast Alberta Andieva održaće se 3. decembra, na njegov rođendan.


Sva prikupljena sredstva sa ovogodišnjeg turnira biće donirana Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije – „Odeljenje pedijatrijske onkologije“, za decu obolelu od karcinoma.

Rus Albert Ahsarbekovič Andijev, poreklom iz Južne Osetije, koji je 1999. prešao hiljade kilometara da bi pomogao Srbima u borbama na Kosovu i Metohiji, preminuo je u bolnici u Batajnici 14. marta 2021. godine od virusa korona.

Po dolasku na Kosovo i Metohiju, Albert Ahsarbekovič Andijev raspoređen je kao snajperista u 549. motorizovanu brigadu, koja je branila državnu granicu prema Albaniji i Makedoniji u dužini od 150 kilometara.

U borbama na Kosovu i Metohiji, ruski dobrovoljac je izgubio desno oko. Posle rata je odlučio da ostane u Srbiji.

Ivana Andiev, supruga Alberta Andieva, poziva na memorijalni turnir i podseća koliko je važan nezaborav.


- Svi koji su poznavali Alberta znaju koliko je voleo decu. Deca i njegova borba za Kosovo i Metohiju, to je ono po čemu je bio prepoznatljiv.

Sa prva dva turnira, sav prihod je išao za pomoć deci sa Kosova i Metohije.

Ove godine će prikupljena sredstva ići na račun za decu obolelu od karcinoma.

Tri godine od njegovog upokojenja. Nekome je to prebrzo prošlo, a nekome dan traje kao godina. Zahvalna sam svima koji ne dozvoljavaju da se njegovo ime zaboravi.

 


Albert Andiev je junak, osetinski vitez, borac za pravdu, istinu i pravoslavlje.

Trećeg decembra, na njegov rođendan održaće se finale turnira.

Svi su dobrodošli i svi su pobednici 
- kaže Ivana.

S.T.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: