Treći sastanak UO Progresa

Lokalne vesti - Utorak 16.07.2013 - 11:23

Treći godišnji sastanak Upravnog odbora Programa evropskog partnerstva sa opštinama – EU PROGRES biće održan u sredu u Bujanovcu. Na sastanku će biti predstavljen godišnji izveštaj za period od jula 2012. do juna 2013. Članovi odbora između ostalog razmotriće odobravanje finansijske podrške za projekte unapređenja rodne ravnopravnosti na osnovu incijative Švajcarske kancelarije za saradnju u Srbiji, analize nesrazmerne ponude i potražnje na tržištu rada, povećanja socijalne inkluzije najranjivijih društvenih grupa. Upravni odbor Programa EU PROGRES razmatraće odobravanje finansijske podrške za izradu plana detaljne regulacije zone Ribince u Vranju, kao i nabavku kompjuterskog programa za evidenciju javne imovine lokalnih samouprava. Na sastanku će biti reči i o stručnom usavršavanju za radnike u industriji tekstila, odeće i obuće u Novom Pazaru, Raški, Tutinu i Sjenici. EU PROGRES ima za cilj da podrži razvoj 25 opština južne i jugozapadne Srbije. Evropska unija će izdvojiti 14,1 miliona evra za realizaciju programa, Vlada Švajcarske 2,5 miliona, a Vlada Republike Srbije učestvuje sa 1,5 miliona evra. Predsedniku opštine Bujanovac Nagipu Arifiju neposredno pre sastanka biće uručen glavni projekat za transfer stanicu u Bujanovcu, koji su finansijski podržale Evropska unija i Vlada Švajcarske preko EU PROGRESa. U radu sastanka učestvovaće predstavnici Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije i relevantnih ministarstava, 25 opština koje učestvuju u realizaciji EU PROGRESa, predstavnici Evropske unije i Vlade Švajcarske.

Sa jednog od sastanaka Progresa Sa jednog od sastanaka Progresa

Na sastanku će biti predstavljen godišnji izveštaj za period od jula 2012. do juna 2013.

Članovi odbora između ostalog razmotriće odobravanje finansijske podrške za projekte unapređenja rodne ravnopravnosti na osnovu incijative Švajcarske kancelarije za saradnju u Srbiji, analize nesrazmerne ponude i potražnje na tržištu rada, povećanja socijalne inkluzije najranjivijih društvenih grupa.

Upravni odbor Programa EU PROGRES  razmatraće odobravanje finansijske podrške za izradu plana detaljne regulacije zone Ribince u Vranju, kao i nabavku kompjuterskog programa za evidenciju javne imovine lokalnih samouprava.

Na sastanku će biti reči i o stručnom usavršavanju za radnike u industriji tekstila, odeće i obuće u Novom Pazaru, Raški, Tutinu i Sjenici.

EU PROGRES ima za cilj da podrži razvoj 25 opština južne i jugozapadne Srbije. Evropska unija će izdvojiti 14,1 miliona evra za realizaciju programa, Vlada Švajcarske 2,5 miliona, a Vlada Republike Srbije učestvuje sa 1,5 miliona evra.

Predsedniku opštine Bujanovac Nagipu Arifiju neposredno pre sastanka biće uručen glavni projekat za transfer stanicu u Bujanovcu, koji su finansijski podržale Evropska unija i Vlada Švajcarske preko EU PROGRESa.

U radu sastanka učestvovaće predstavnici Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije i relevantnih ministarstava, 25 opština koje učestvuju u realizaciji EU PROGRESa, predstavnici Evropske unije i Vlade Švajcarske.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: