Treći veliki PROTEST VETERANA zakazan za subotu

Lokalne vesti - Četvrtak 09.01.2020 - 12:46

Ispred Skupštine Srbije u subotu 11. januara sa početkom u 14 časova trebalo bi da bude održan treći protestni skup veterana, ratnih invalida i porodica poginulih boraca, koji već više od tri meseca u Pionirskom parku, protestuju zahtevajući rešavanje zahteva, koji se tiču ostvarivanja njihovih ljudskih prava.

Veterani u protestnoj šetnji. Foto: S.Tasić/OK Radio Veterani u protestnoj šetnji. Foto: S.Tasić/OK Radio

Među okupljenim borcima ispred Skupštine, na prethodna dva protesta bilo je i boraca sa juga Srbije, i to iz Vranja, Leskovca, Vladičinog Hana, Vlasotinca i Niša.

Učesnici protestnih skupova, koji više od tri meseca, danju i noću borave u šatorima u Pionirskom parku preko puta Skupštine Srbije, zahtevaju povlačenje Zakona o boračko - invalidskoj zaštiti, osnivanje boračkog ministarstva, kao i uvođenje boračkog dodatka.

Borci iz Pionirskog parka od početka protesta traže prijem kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kako bi i njemu predočili svoje zahteve lično, ali  do susreta još uvek nije došlo.

Ratni veterani zahtevaju poštovanje i ističu da ne pripadaju ni jednoj političkoj opciji,  već samo i jedino narodu i otadžbini za koje su se borili.

Nakon okupljanja ispred Skupštine Srbije, veterani, ratni invalidi, porodice poginulih boraca i građani, najavljuju šetnju do Kalemegdana.

Veterani iz Pionirskog parka kažu da ne odustaju od svojih zahteva
, kao i da će na toj lokaciji ostati do ispunjenja istih.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: