Tri decenije vranjskog SPS-a: Mi stojimo POSTOJANO, uvek KONSTRUKTIVNI

Lokalne vesti - Petak 16.10.2020 - 14:45

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije (SPS) u Vranju u petak obeležava 30 godina od osnivanja i rada lokalnog ogranka ove partije.

"Važan i nezaobilazan činilac na političkoj sceni Vranja i Srbije" FOTO: D. Ristić/OK Radio
Vrh vranjskih socijalista je tim povodom uputio čestitku svim članovima, pristalicama i simpatizerima partije u kojoj se podseća na proleće 1990. godine kada je obrazovan inicijativni odbor za formiranje vranjskog SPS-a.
 
- Prve pristupnice o stupanju u članstvo SPS-a u Vranju potpisane su 26. jula 1990, devet dana nakon održavanja osnivačkog Kongresa SPS-a u Beogradu.
 
Do održavanja prve konferencije opštinske organizacije SPS Vranje stranci je pristupilo 6.500 članova, što je profilisalo kao najjaču političku snagu u gradu.
 
Karakterističan je podatak da od ovog broja članova polovina njih nije ranije bila u članstvu Saveza komunista Srbije - ističu vranjski socijalisti.
 
Prva konferencija održana je 16. oktobra 1990. godine u prisustvu 220 delegata, kada su izabrani Opštinski odbor i Izvršni odbor.
 
Za prvog predsednika OO SPS izabran je Miomir Stojanović, diplomirani inžinjer arhitekture iz Vranja, a za sekretara Siniša Mitić, diplomirani politikolog, takođe Vranjanac.
 
SPS je bila na vlasti u Vranju 26 godina, podsećaju socijalisti Vranja.
 
Posle osamnaest meseci u opoziciji, godine 2018, na osnovu dogovora sa SNS, vratili su se u vlast.
 
- Ovaj period je pokazao da SPS-u nije strano ni opoziciono delovanje, pre svega konstruktivno delovanje - ukazuju iz vranjskog SPS-a.
 
Izbori 2020. godine održani su "u vrlo specifičnoj atmosferi zbog pandemije koronavirusa, što je uticalo na rezultat SPS-a, dodaju oni.
 
- SPS je i dalje važan i nezaobilazan činilac na političkoj sceni Vranja i Srbije.
 
Mnoge stranke osnovane 90-ih godina više ne postoje, jedino je SPS partija kontinuiteta koja nikada od uvođenja višestranačkog sistema nije bila van parlamenta - navodi se u saopštenju.
 
Zbog aktuelne epidemiološke situacije u vezi sa koronavirusom, SPS Vranje neće organizovati nikakvu svečanost jer su, kako navode vranjski socijalisti, u ovom trenutku najbitniji životi i zdravlje ljudi.
 
Kompletno saopštenje Gradskog odbora SPS-a u Vranju možete pročitati na kraju teksta.
  • Tri decenije SPS-a u Vranju.pdf
  • OK Radio

    Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

    Komentari

    Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

    Ostavite komentar:

    Ime:
    Email:
    Komentar: