Tri jaka dokaza protiv osumnjičenog za JUGETOVO UBISTVO

Lokalne vesti - Petak 20.12.2019 - 10:26

DNK trag, snimci sa video nadzora, svedoci... tri su najvažnija dokaza optužnice Višeg javnog tužilaštva u Vranju protiv Marjana Vujačića, osumnjičenog da je ubio Jugoslava Cvetanovića, saznaje "Blic".

"Sapleo se i pridržao za zid": Mesto zločina FOTO: S. Tasić/OK Radio
Prema informacijama do kojih je došao "Blic", u optužnici koja je protiv Vujačića podignuta krajem prethodne nedelje, navodi se niz dokaza koji ovog muškarca terete da je u haustoru zgrade u Vranju, 27. septembra 2017. godine, sa 30 hitaca iz vatrenog oružja ubio Jugoslava Cvetanovića, rođenog brata Saše Cvetanovića, koji je osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Nikole Bojovića
 
Među njima, nalaze se i oni nesporni, oni koji su tužilaštvu direktno ukazali, a kasnije i potvrdili da je Vujačić ispalio metke u Cvetanovića.
 
Kako se saznaje, prvi dokaz tužilaštva jeste DNK veštačenje biološkog traga pronađenog na zidu haustora na mestu ubistva.
 
- Ovo veštačenje radio je Biološki fakultet u Beogradu i ono je pokazalo poklapanje DNK traga pronađenog na mestu zločina sa DNK profilom osumnjičenog - kaže izvor "Blica" upoznat sa istragom.
 
Ovaj trag, kako se sumnja, Vujačić je ostavio nakon ubistva kada je pokušao da pobegne sa mesta zločina.
 
- Vujačić se nakon izvršenog zločina dao u beg, ali se sapleo i pridržao za zid. Upravo sa tog mesta izuzet je DNK profil koji je poslat na veštačenje - kaže izvor "Blica".
 
Ovaj dokaz potkrepljuju i snimci sa video nadzora lokala koji se nalaze u blizini mesta zločina. Upravo ovi snimci drugi su važan dokaz koji tužilaštvo navodi u optužnici.
 
- Na video zapisima vidi se Vujačić. Takođe, vidi se i trenutak likvidacije, način izršenja zločina, ali i momenat kada se Vujačić daje u beg - pojašnjava sagovornik "Blica".
 
Treći dokaz tužilaštva jesu iskazi svedoka koji su ukazali na Vujačićevu povezanost sa ovom egzekucijom.
 
- Grupa svedoka ima neposrednih saznanja o ubistvu Jugoslava Cvetanovića, ali i o tome ko je pucao u njega - dodaje izvor "Blica".
 
Inače, Marjan Vujačić pored ovog ubistva sumnjiči se za još tri: dva su se dogodila u Crnoj Gori, a jedno u Holandiji. U pitanju su likvidacije trojice muškaraca - Mila Ilića i Veska Kalezića u Crnoj Gori, i Gorana Gokčeta Tasića u Amsterdamu.
 
Takođe, protiv njega je prošle nedelje podignuta i optužnica od strane Tužilaštva za organizovani kriminal za falsifikovanje dokumenata.
 
Podsetimo, ubijeni Cvetanović u javnosti je bio poznat kao mlađi brat Saše Cvetanovića, zvanog Pitbul, osuđenog na 35 godina zatvora jer je, kako je utvrdio sud, 2013. godine u centru Beograda ubio Nikolu Bojovića, brata poznatog kriminalca Luke Bojovića, vođe zemunskog klana.
OK Radio, Blic

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: