Tri požara bukte oko Vranja

Lokalne vesti - Četvrtak 15.08.2013 - 11:54

Požari između Vranja i Preševa i dalje bukte, a iz vranjskog odeljenja za vanredne situacije zatražena je pomoć policije prilikom gašenja.

Ilustracija Ilustracija

Za sada požari na tri lokacije ne ugrožavaju domaćinstva, tvrde nadležni.

Drakča Stanojković, načelnik odeljenja za vanredne situacije kaže da gore borove šume i nisko rastinje u mestima Turije, zatim parcele iznad Velikog Trnovca i šuma u Belom Kamenu.

– Naše ekipe obilaze požarom zahvaćene teritorije i zatražili smo pomoć policije, jer se požari šire. Ne mogu da preciziram koliko hektara je vatra zahvatila, jer još uvek obilazimo teren.

U Belom Kamenu gase vranjski vatrogasci i tamo imam dva vozila sa šest vatrogasaca. Iznad Velikog Trnovca požar gase tri meštanina i u Turiju rade bujanovački vatrogasci – kaže Stanojković.

Prema njegovim rečima, kuće u mestima gde gori su na bezbednoj udaljenosti od vatre i za sada se ne može govoriti o eventualnoj evakuaciji.

– Vetar je umerenog intenziteta, tako da se požari ne šire velikom brzinom, što je velika sreća.

Videćemo kako će se situacija na dalje odvijati. Za sada ne mogu da preciziram kada će požari biti lokalizovani – kaže Stanojković.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: