Tri prva mesta za vranjske gimnazijalce na Republičkom takmičenju u pevanju tradicionalne pesme

Lokalne vesti - Ponedeljak 20.05.2024 - 11:06

Vranjski gimnazijalci postigli su izuzetan uspeh na Republičkom takmičenju u pevanju tradicionalne pesme, održanom 19. maja u Beogradu.

Foto: Lična arhiva Foto: Lična arhiva

Zahvaljujući vrednom radu, vežbanju i talentu, pod mentorstvom profesorke muzičke kulture Vesne Anđelković, oni su osvojili čak tri prva mesta u kategorijama solo i grupnog pevanja.

- Nagradama su nas obradovali: učenica prvog razreda Nikolina Jaćimović (solo pevanje) i dve grupe učenika svih razreda.

U jednoj grupi pevali su: Milica Danev, Emilija Arsić, Marijana Stošić, Anastasija Vasiljević i Strahinja Pešić, dok su u drugoj grupi nastupili učenici Braca Mitrović, Čedomir Cvetković, Ognjen Paunović i Bogdan Trajković. Oni su takođe odvojili prva mesta.

Vranjska gimnazija podržava, neguje i ohrabruje rad talentovanih i uspešnih učenika i njihovih mentora. Podstičemo učenike da istražuju i izražavaju svoja interesovanja i talente, i učimo ih da svaki trud donosi rezultat i da svaki svoj dar i potencijal dožive kao obećanje sreće i uspeha, do koga se dolazi velikim trudom i radom.

Budući da će Gimnazija od sledeće školske godine imati novi smer - za scensku i audio-vizuelnu umetnost, učenici tog odeljenja imaće priliku da se umetničkim predmetima i javnom nastupu posvete još šire i detaljnije
– kažu iz Gimnazije.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: