Tribina o obaranju NATO aviona

Lokalne vesti - Sreda 10.04.2019 - 12:33

Udruženje potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije - Okružni odbor Vranje, u sali Galerije Narodnog muzeja u Vranju, 12. aprila od 19.00 časova organizuje tribinu o obaranju NATO aviona 1999. godine.

Tribina u Galeriji Nraodnog muzeja. Foto: Promo Tribina u Galeriji Nraodnog muzeja. Foto: Promo

Tema o kojoj će biti reči podsetiće i otkriti manje poznate detalje u vezi sa dramatičnim događajima iz vremena odbrane od NATO agresije.

Na prijemčiv način prezentovaće se zanimljivo traganje za istinom o efikasnosti 3. raketnog diviziona 250. raketne brigade PVO, dokazima patriotizma, stručnosti i efikasnosti jedinice koja je jedina u našoj vojsci oborila tri, a pogodila još više letelica Alijanse.

Tokom izlaganja gospodina Slaviše Golubovića biće detaljno opisani postupci prilikom obaranja NATO aviona: F-117A, F-16CG i B-2.

Gospodin Slaviša Golubović, je sa svojim ratnim drugovima slavnog Trećeg raketnog diviziona 250. raketne brigade, detaljno opisao i u knjigu pretočio događaje i okolnosti tokom otkrivanja, rada borbenih posluga i obaranja NATO aviona.

U knjizi "Pad noćnog sokola" želeo je da od zaborava sačuva sve činjenice, kao i da ih suprotstavi mnogim netačnim verzijama koje su se minulih godina pojavljivale u javnosti.

Čak je uspeo da za potrebe knjige dobije i izjavu američkog pilota koji je te ratne noći za dlaku izbegao pogibiju ili zarobljavanje.

Diskusije i predavanja na tribini daće odgovor i na pitanje kako su raketnim sistemom druge generacije gađani, pogađani i obarani najsavremeniji avioni četvrte i pete generacije.

Uvodnu reč daće predstavnik Udruženja potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije i istraživač iz oblasti istorije Vladimir Lović.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: