Tribine o problemima manjina

Lokalne vesti - Petak 18.10.2013 - 12:58

Vranje - Serijal tribina o problemima manjina na jugu Srbije počeće 21. oktobra u Bujanovcu i Preševu, u okviru javne kampanje “mi – tu” koja je posvećena unapređenju svesti građana o značaju poštovanja prava manjina.

sa jedne od akcija Generatora sa jedne od akcija Generatora


Prva u nizu planiranih tribina biće održana na časovima građanskog vaspitanja u srednjoj stručnoj školi “Sveti Sava” u Bujanovcu i gimnaziji “Skenderbeg” u Preševu, a učestvovaće predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije i direktor lokalnog nezavisnog nedeljnika “Novine vranjske” Vukašin Obradović.

 

Učenici će imati priliku da kroz otvoren dijalog dobiju širu perspektivu konflikata koji su se dešavali od kraja 1990-ih u širem regionu juga Srbije, koji i dalje utiču na nestabilnost tog područja.

 

- U narednim mesecima biće održano 12 tribina na kojima će eksperti predstaviti učenicima šest srednjih škola u četiri opštine na jugu Srbije načine na koje se može uticati na poboljšanje položaja manjina.

 

Kampanja “mi – tu” počela je obeležavanjem Svetskog dana mira, 21. septembra, uličnom izložbom fotografija “Ratna priča” u Bujanovcu.

 

Na izložbi su predstavljene fotografije autorke Marije Janković iz Beograda koje se direktno bave temom rata, odnosno besmislom ratnih sukoba - kaže Nikola janjić iz organizacije “Generator”, koja realizuje projekat.

 

Inače, kampanja se realizuje u okviru projekta “Izjednači me!” koji je započet u aprilu 2013. godine, a traje godinu dana na teritoriji opština Preševo, Bujanovac, Vranje i Vladičin Han.

 

Projekat se bavi manjinskim grupama koje su najdiskriminisanije na jugu Srbije, etničke manjine, žene, LGBT populacija i osobe sa invaliditetom. 

 

Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: