Trnovčanin nije znao šta vozi u autobusu, ali je NERON nanjušio nešto

Lokalne vesti - Sreda 20.11.2019 - 13:53

Vranje - Carinici su 19. novembra 2019. godine na prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom zaplenili 2.700 paklica cigareta, koje su bile sakrivene u fabričkim šupljinama autobusa, objavila je Uprava carina.

Neron je dve i po godine u carinskoj službi FOTO. Uprava carina Neron je dve i po godine u carinskoj službi FOTO. Uprava carina
Krijumčarene cigarete su pronađene prilikom izlazne kontrole autobusa kosovskih registarskih oznaka, koji je bio na putu od naše južne pokrajine ka Minhenu.
 
Prilikom zaustavljanja na granici i vozač i svih 30 putnika rekli su da nemaju ništa da prijave osim ličnog prtljaga.
 
- Međutim, kako je carinski službeni pas Neron, koji je učestvovao u kontroli, markirao pod vozila u prednjem delu, autobus je pregledan i mobilnim skenerom.
 
Analizom slike je utvrđeno da zaista postoje određene nepravilnosti i odstupanja u predelu poda iznad prednjih točkova, nakon čega je skinut tapacirung na boksovima za lični prtljag i alat.
 
Ispostavilo se da su fabričke šupljine bile do vrha ispunjene cigaretama „marlboro“, „kent“  i „davidov“ sa akciznim markicama Republike Srbije i AP KiM - navode iz Uprave carina.
 
Nakon otkrivanja krijumčarenih cigareta 29-godišnji vozač iz Velikog Trnovca je u svojoj izjavi napisao da "nije imao pojma" šta je sakriveno u autobusu, u koji je navodno seo u Bujanovcu, kako bi prevezao putnike do Minhena.
 
Pas Neron je Upravi carina donirala duvanska kompanija JTI (Japan Tobacco International), a za dve i po godine koliko je u carinskoj službi mnogo puta je pomogao carinicima da otkriju krijumčare duvana i duvanskih proizvoda, ali i droge.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: