Tužilaštvo pokrenulo postupak protiv Vacića: Pretio i Albancima i Srbima u Bujanovcu?

Lokalne vesti - Petak 25.10.2019 - 13:21

Bujanovačko Odeljenje Osnovnog tužilaštva u Vranju dalo je nalog policiji u Bujanovcu (koja je deo PU Vranje) da ispita okolnosti i sadržaj izjava Miše Vacića, lidera Srpske desnice, prilikom osnivanja odbora te stranke u ovom gradu, nezvanično saznaju Bujanovačke.

Pokrenute tenzije u Bujanovcu FOTO: OK Radio Pokrenute tenzije u Bujanovcu FOTO: OK Radio
Kako piše portal Bujanovačke, Vacić je u sredu, na skupu u bujanovačkom Domu kulture, uputio niz uvreda i pretnji na račun albanskih, ali i srpskih političkih lidera koji zajedno čine lokalnu vlast.
 
Najveći problem u Bujanovcu, po Vaciću, su „domaći izdajnici koji šuruju sa Šiptarima“ i koji će, kako je rekao, „biti raseljeni zato što drugima uništavaju živote, ali i ako budu sputavali Srpsku desnicu“.
 
- Ako treba iz svih gradova gde postoji Srpska desnica dovešćemo „najzajebanije“ ljude da raselimo ove koji vam uništavaju živote, ali prvo pokušajmo demokratski - rekao je Vacić, a prenose Bujanovačke.
 
U svom govoru on je izneo niz pretnji, kako je rekao, navodnim predstavnicima Srba u lokalnim institucijama, za koje kaže da će biti proterani, a njihova mesta zauzeti predstavnici Srpske desnice.
 
Srpske političke grupacije na vlasti u opštini su Grupa građana „Dr Stojanča Arsić“ zajedno sa SDS i SDPS, kao i SPO-SPS, a u opoziciji je koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke.
OK Radio, Bujanovačke

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: