TUŽILAŠTVO: Tončev da prekine sa pritiscima

Lokalne vesti - Ponedeljak 14.12.2015 - 11:09

Vranje - Osnovno javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu oglasilo se u vezi, kako se kaže, „učestalih novinskih članaka“ a povodom istrage koja se vodi oko radova na stadionu „Radnika“ u Surdulici.

Sedište OJT u Hanu FOTO vs.os.jt.rs Sedište OJT u Hanu FOTO vs.os.jt.rs

OK Radio već je pisao oko policijske istrage po tom pitanju, a OJT iz Hana reagovalo je na ocene predsednika SO Surdulica i poslanika Novice Tončeva.

Kako je Tončev ocenio da je tužilac Danijela Trajković produžena ruka politike, OJT u svom saopštenju navodi da je ona na funkciju postavljena rešenjem Republičkog javnog tužioca, na mesto zamenice Višeg javnog tužioca u Vranju.


- U toku je izbor javnih tužioca u Srbiji, te je formirana Komisija Državnog veća tužilaca, pred kojom su kandidati izlagali svoje programe rada za šestogodišnji mandat.

Takvom postupku bila je podvrgnuta i Danijela Trajković, koja je dobila maksimallnih 70 poena i rangirana je na prvo mesto za izbor VJT u Vranju i OJT u Vladičinom Hanu
- pojašnjava se u saopštenju koje je potpisao portparol OJT Ivan Mladenović.

U ovom dokumentu se kao neprimerne karakterišu izjave Novice Tončeva da je Trajkovićevu „postavio Dragan Stevanović Boske“, i da rad  po prijavama vezanim za Surdulicu utiče na rangiranje tužioca.

- Ministarstvo privrede nema nikakvog uticaja na rad i organizaciju tužilaštva, jer nije resorno ministarstvo, pa ni Dragan Stevanović, kao državni sekretar tog ministarstva.

Ističemo, da se koruptivna krivična dela otkrivaju pre svega finansijskom dokumentacijom, prikupljanjem potrebnih obaveštenja od građana i itd., a retko kad se  koristi poligraf
- kaže se u saopštenju OJT.

Tužilaštvo kaže da u konkretnom slučaju nije zahtevalo da se bilo ko podvrgne poligrafskom testiranju, „niti će to tražiti“.

- PU Vranje uputila je svima pozive u svojstvu građana, kako bi se pojasnili određena trošenja budžetskih sredstva  opštine Surdulica  za radove na stadionu, kao i javne tendere. Koliko ovo tužilaštvo raspolaže podacima niko do sada nije stekao svojstvo osumnjičenog lica.

Rukovodioci opštinske uprave u Surdulici,  moraju da shvate da su svi jednaki pred zakonom i da ovo tužilaštvo i njeni nosioci nikada neće podleći bilo kom političkom ili svakom drugu pritisku
- kaže se u saopštenju.

Na kraju, OJT podseća da je zbog nedozvoljenog pritiska na rad  ovog tužilaštva i tužioca u prethodnom periodu već podneta prijava protiv Novice Tončeva Agenciji za borbu protiv korupcije.

- Nadamo se da nećemo biti primorani da to opet učinimo - završava OJT.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: