U Beogradu promovisan novi album Vranjanke Ivane Tasić

Lokalne vesti - Petak 17.11.2023 - 09:25

U svečanoj sali Radio Beograda juče je održana promocija CD – a ,,Zaplakala Šar planina'', Vranjanke Ivane Tasić, koji je početkom godine izašao u produkciji PGP RTS.

Foto: vranje.org.rs Foto: vranje.org.rs
O pevačkim potencijalima, stvaralaštvu Ivane Tasić, ali i značaju očuvanja narodne izvorne pesme, na promociji su govorili Zorica Jović, članica Privremenog organa Grada Vranja, Vladimir Grajić, direktor PGP – a, Nikola Rackov, pijanista, pedagog i muzički umetnik, Mirjana Drobac, etnomuzikolog i Vlada Panović, šef Narodnog orkestra RTS – a.
 
,,Ivana Tasić spada u vokalne soliste i umetnike koji neguju izvornu muziku, vranjski melos i rade na promociji i očuvanju vranjske gradske pesme. Grad Vranje je to prepoznao i kroz projektno finansiranje podržao objavljivanje Ivaninog albuma
,,Zaplakala Šar planina''. Od srca čestitam Ivani i želim joj puno uspeha u daljem radu'', istakla je članica Privremenog organa grada Vranja Zorica Jović.
 
Promocija je bila prilika da Ivana Tasić uz pratnju Narodnog orkestra RTS – a izvede i nekoliko numera sa pomenutog albuma. Inače, na albumu je 17 pesama, 15 izvornih sa područja juga Srbije, Vranja i Kosovskog pomoravlja i dve autorske numere koje potpisuju Ivana Tasić i Vlada Panović.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: