U Gimnaziji otvoren Ruski kutak

Lokalne vesti - Nedelja 25.03.2018 - 09:12

U Gimnaziji „Bora Stanković” u Vranju održana je svečanost povodom otvaranja Ruskog kutka, kojoj su u ime gradskog rukovodstva prisustvovali gradonačelnik Vranja SlobodanMilenković i predsednik Skupštine Dejan Tričković.

Sa otvaranja Ruskog kutka. Foto: vranje.org.rs Sa otvaranja Ruskog kutka. Foto: vranje.org.rs

Najpre je Episkop vranjski Pahomije sa sveštenstvom osveštao novi kabinet.

Nakon toga, simboličnim otkrivanjem ploče, gradonačelnik Slobodan Milenković zvanično je otvorio Ruski kutak.

- Otvaranje Ruskog kutka u jednoj od najstarijih gimnazija u Srbiji, samo je nastavak viševekovne tradicije i bliske veze dva bratska naroda.

Ovaj novi prostor za promociju ruske kulture, ujedno će biti i odeljenje koje će našim đacima pružiti moderniji pristup u edukaciji i savlađivanju gradiva, čime će trasirati put za dalje napredovanje na ličnom polju.

Grad Vranje ponosi se velikim brojem vredne, uspešne i talentovane dece i drago mi je što će ovako imati mogućnost da se dodatno usavršavaju, jer je obrazovanje siguran put do njihovog ličnog napretka, ali i modernog i razvijenog društva
- ukazao je Milenković.

Direktorka Gimnazije Suzana Mišić Stanković zahvalila se svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta.

- Kutak je prostor gde će živeti jedna mladost, gde će se generacije učiti i vaspitavati i težiti negovanju pravih vrednosti - dodala je Mišić Stanković.

Svečanosti je prisustvovalo trideset učenika iz ruskog grada Belgorada.

Na svečanosti  je nastupio i hor Gimnazije „Bora Stanković”.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: