U Kosovskoj počinje rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže

Lokalne vesti - Četvrtak 04.08.2022 - 07:35

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i predstavnici Ministarstva privrede Republike Srbije, izvođača radova i nadzornih organa, obilaskom gradilišta i potpisivanjem Zapisnika o uvođenju izvođača radova u posao, označili su danas početak radova na izradi vodovodne i atmosferske mreže, kao i asfaltiranju Kosovske ulice u Vranju, koja je jedna od frekfentnijih u gradu.

Foto: vranje.org.rs Foto: vranje.org.rs
- Dugo su trajale pripreme za rekonstrukciju, jer radovi u Kosovskoj ulici nisu mogli da počnu dok se nije završila obilaznica za Industrijsku zonu. 
 
Ono što je bitno i značajno je da i ovaj projekat realizujemo zajedno sa Ministarstvom privrede.
 
Zahvaljujući toj saradnji realizovali smo veliki broj projekata na teritoriji Grada Vranja, a poslednji u nizu upravo je projekat rekonstrukcije Kosovske ulice - kaže gradonačelnik Milenković.
 
Dužina koja se rekonstruiše iznosi 1.300 m, od mosta na Sobinskoj reci do skretanja za Industrijsku zonu. 
 
Ali ovom prilikom se osim saobraćajnice rekonstruišu i podzemne hidrotehničke instalacije, odnosno vodovodna mreža u dužini od 300 metara, kišna kanalizacija u dužini od 500 m, kao i ivičnjaci i trotoari.
 
- Svemu ovome prethodila je zamena kanalizacione mreže i to smo uspeli da realizujemo preko projekta ,,Čista Srbija’’, dakle zamenjena je kompletna fekalna kanalizaciona mreže sa svim priključcima. 
 
U narednom periodu i naselje Bunuševac dobiće kanalizacionu mrežu, čime će biti poboljšan kvalitet života ljudi koji žive u ovom naselju, koje je postalo sastavni deo grada - dodaje Milenković. 
 
Rok za završetak radova je 90 dana i nadam se da neće biti nekih nepredviđenih okolnosti, kao što je bio slučaj u Ulici Bore Stankovića, gde je bilo jako zahtevnih radova. 
 
Vrednost investicije je 52 miliona dinara, po 50 posto učešće imaju lokalna samouprava i Ministarstvo privrede. 
 
Milenković se zahvalio Ministarstvu privrede, ali i Ministarstvu građevine koje je imalo sluha i usvojilo zahtev Grada da se nakon završetka fekalne kanalizacije Kosovska ulica ne asfaltira i vraća u prvobitno stanje, jer se znalo da će početi kompletna rekonstrukcija, već su omogućili da ta sredstva i tu količinu asfalta i materijala Grad utroši za kompletno presvlačenje ulica Save Kovačevića i Cara Dušana.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Vikiliks
05.08.2022. , 22:00
Zašto portal ne izvestava o projektu izgradnje kanalizacije u ulici Hilandarska,koji je obustavljen obzirom da je vranjski konteaverzni biznismen samovoljom bukvalno uzurpirao ulicu na trasi kanozacije. Gradjevinska ne reaguje a osnovno tuzilastvo ne radi po krivicnoj prijavi koja je podneta. A grad....grad je uzeo pare....
Vikiliks
05.08.2022. , 22:00
Zašto portal ne izvestava o projektu izgradnje kanalizacije u ulici Hilandarska,koji je obustavljen obzirom da je vranjski konteaverzni biznismen samovoljom bukvalno uzurpirao ulicu na trasi kanalizacije. Gradjevinska ne reaguje a osnovno tuzilastvo ne radi po krivicnoj prijavi koja je podneta. A grad....grad je uzeo pare....