U nedelju BLOKADA puta kod Pavlovca

Lokalne vesti - Petak 18.12.2015 - 12:49

Žitelji Gornjeg Pavlovca, sela na pola puta između Vranja i Bujanovca, najavili su za nedelju blokadu puta između ova dva grada, zbog toga što im je izgradnjom Koridora 10 izmeštena nekadašnja autobuska stanica.

Koridor 10 - stalne blokade puta FOTO OK Radio Koridor 10 - stalne blokade puta FOTO OK Radio

Posle okončanja radova na autoputu lokalni saobraćaj između Vranja i Bujanovca preusmeren je na alternativni  put koji ovo selo deli na Gornji i Doni Pavlovac, a nekadašnja autobuska stanica izmeštena je na kilometar udaljenosti u odnosu na prvobitnu lokaciju.

Nekada su meštani do autobuske dolazili odmah sa seoskog puta, a sada moraju da se kreću putem koji ima prometan saobraćaj.  

Meštanin Vlada Marinković ukazuje da su svi pešaci,  naročito deca, u stalnom riziku idući do autobuske putem kojim se kreću kamioni, autobusi i automobili, i koji je frekventan od kada je postao glavna veza između Vranja i Bujanovca.

Mi tražimo da nam se vrati autobuska stanica, kao što je bilo nekada, što je i projektom bilo predviđeno.

U međuvremenu, molimo za razumevanje nadležnih institucija i ljudi iz „Kavim Jedinstva“, da dok nam se ne izgradi nova stanica, autobusi staju gde su nekada i stajali, i gde bi, opet kažem trebalo da bude autobuska stanica
- pojašnjava Marinković problematiku Pavlovčana.

On dodaje da meštani Pavlovca imaju odgovor i iz ministarstva saobraćaja, građevine i infrastrukture, da je vraćanje autobuske stanice na njeno pređašnje mesto odobreno po projektu.

- Od 2013. godine rešavamo ovaj problem. Ministarstvo kaže da trenutno nemaju para za izgradnju autobuske.

Donji Pavlovac ima preko 300 žitelja. Sakupili smo potpise preko 200 meštana, i tražimo da nam se autobuska vrati, gde je bila nekada.

Pošto niko ne reaguje po tom pitanju, a mi svakodnevno rizikujemo živote, moramo da blokiramo put od 10 do 12 časova, kako bi neko reagovao.

Mi smo prijavili skup pa se nadamo da će neko da se osvrne na ovaj naš problem
- kaže Marinković.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: