U Pčinjskom okrugu čak 77 REGISTROVANIH MEDIJA

Lokalne vesti - Nedelja 05.07.2020 - 12:04

U sedam opština Pčinjskog okruga trenutno radi 77 registrovanih štampanih i elektronskih medija, saopštava „Vranje loby“.

U Vranju radi 27 medija FOTO: Free Images U Vranju radi 27 medija FOTO: Free Images
Oko 200.000 stanovnika, koliko ima naš okrug, informišu se putem četiri štampana medija, 16 radio i 13 TV stanica, 39 portala, tri produkcije i dva dopisništva
 
Najviše medija – 27 radi u Vranju: po šest radio i TV stanica, 12 portala, dve produkcije i jedno dopisništvo.
 
Sledi potom opština Bujanovac koja ima, skoro da nećete poverovati, čak 24 registrovana medija: tri štampana, tri radio stanice, dve televizije, čak 15 portala (najviše u okrugu) i jednu produkciju.
 
Preostalih 26 medija u okrugu, što je jedna trećina od ukupnog broja, rade u Preševu (9), Bosilegradu (7), Vladičinom Hanu (4), Surdulici (3) i Trgovištu (3).
 
Primećujete, u opštini Surdulica rade samo tri medija, što je prilično iznenađenje, imamo li u vidu prisustvo ove lokalne samouprava na srpskoj medijskoj sceni.
 
U strukturi medija najviše je, rekosmo, portala – čak 39, što je 51 odsto od ukupnog broja  glasila u regionu.
 
Najstarija medijska kuća u Pčinjskom okrugu je Radio televizija Vranje, koja će ove godine, 7 septembra, obeležiti 40 godina rada radija, a 25. novembra 25 godina rada televizije.
 
Najmlađi medij u okrugu je portal „Slobodna reč“, koji se na medijskom nebu identifikovao sredinom aprila ove godine.
 
Kako navodi "Vranje Loby", najčitaniji medij u Vranju je portal „Info vranjske“.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: