U požaru u Bujanovcu izgorelo šest kuća!

Lokalne vesti - Utorak 13.08.2013 - 11:46

Vranje/Bujanovac - Veliki požar u bujanovačkom romskom naselju Morava uništio je šest kuća, zbog čega je oko 60 ljudi ostalo bez krova nad glavom.

pozar u Bujanovcu - sa lica mesta pozar u Bujanovcu - sa lica mesta

Kako je saopštila vranjska policija, požar je u ponedeljak oko četiri sata izbio na pomoćnom objektu Mustafe Mustafija, odakle se proširio na obližnje kuće koje su potpuno izgorele.

 

- Požar su nakon tri sata borbe sa vatrenom stihijom lokalizovale Vatrgaosno spasilačka jedinica iz Vranja i Područne vatrogasno spasilačke jedinice iz Bujanovca i Preševa.

 

Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske uprave u Vranju i Odeljenja za vanredne situacije u Vranju – kaže Dragan Stamenković, portparol PU Vranje.

 

Prema njegovim rečima, do požara je najverovatnije došlo usled kratkog spoja na električnoj instalaciji u pomoćnom objektu. Vlasnik tog objekta Mustafa Mustafi lakše je povređen u požaru i kaže da je najveća krivica na vatrogascima koji su došli sat vremena nakon izbijanja požara.

 

– Zvali smo vatrogasce čim je vatra počela da bukti, ali se nisu pojavili sve dok moj unuk nije otišao po njih. Više ništa nemamo. I to malo bede što smo imali progutala je vatra, pa ćemo morati da spavamo na ulici.

 

U izgorelim kućama živela su i mala deca. Očekujemo bilo kakvu pomoć opštine, jer sami ne možemo da se snađemo. Neka nas bar smeste u neki kolektivni centar – kaže Mustafa.

 

Inače, u proseku svaka familija u ovom naselju broji od 9 do 11 članova, dok je u porodici Mustafe 13 ljudi.

 

Iz opštine Bujanovac najavljena je pomoć porodicama koje su ostale bez krova nad glavom i ona za sada podrazumeva jednokratnu pomoć u hrani i odeći. Eventualni smeštaj ovih ljudi, niko od zvaničnika nije mogao da obeća.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: