U pripremi predstava po tekstu DUŠKA KOVAČEVIĆA

Lokalne vesti - Utorak 19.02.2019 - 11:43

Pozorište „Bora Stanković“ u Vranju uveliko radi na novoj predstavi „Život u tesnim cipelama“ po tekstu našeg proslavljenog pisca Duška Kovačevića.

Ekipa komada Ekipa komada "Život u tesnim cipelama" FOTO: Facebook
Biće to prva premijera vranjskog teatra u ovoj godini, a četvrta od početka sezone.
 
„Život u tesnim cipelama“ je priča o neveseloj sudbini radnika koji u Srbiji doživljavaju proces tranzicije, začinjena fenomenom TV rialitija.
 
Predstavu režira gost iz Pirota, David Alić i u svojoj postavci se drži originalnog teksta Duška Kovačevića koji ništa nije izgubio od aktuelnosti u poslednjih osam godina od kako je napisan, kaže za OK Radio Bojan Jovanović, umetnički rukovodilac Pozorišta.
 
- Dok sam istraživao temu, naišao sam na novinski tekst sa naslovom „Vranjanci šepaju zbog loših cipela“ u kojem se kaže, da usled zatvaranje fabrike „Koštana“ i lošeg životnog standarda, Vranjanci imaju problem sa hodanjem.
 
To je samo jedan od motiva koji nas je opredelio za rad na ovoj predstavi i verujem da će se mnogi pronaći u komadu o ovoj našoj još uvek „vrućoj temi“ – navodi Jovanović.
 
Radnja komada se odigrava u fabrici cipela, opljačkanoj i uništenoj privatizacijom, a uništeni su i životi radnika koji se odlučuju na štrajk glađu.
 
Štrajkači tako postaju učesnici grotesknog rialitija „Pobediće moj broj“, gde nagradu odnosi onaj koji poslednji umre.
 
Premijerno izvođenje „Života u tesnim cipelama“ je planirano za 13. mart.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: