U pripremi tužbe protiv NATO advokatu Aleksiću iz Niša pomaže kolega iz Italije

Lokalne vesti - Četvrtak 10.06.2021 - 14:49

Čuveni italijanski advokat Fjore Tartalja doputovaće uskoro u Srbiju kako bi posavetovao srpske kolege koji spremaju tužbe u ime vojnika i policajaca obolelih od kancera, tačnije onih koji su ovu dijagnozu “zaradili” nakon Nato bombardovanja.

Ostale tužbe sačekaće koji mesec FOTO: RTS/Screenshot Ostale tužbe sačekaće koji mesec FOTO: RTS/Screenshot
Tartalja je, prema mišljenju kolega iz Srbije, jedini pravnik koji je uspeo da dokaže uzročno-posledičnu vezu između obolevanja od raka i posledica Nato agresije
 
Pred italijanskim sudovima Tartalja vodi 500 postupaka protiv NATO pakta, a izrečena je 181 pravosnažna presuda u korist njegovih klijenata, italijanskih vojnika koji su dobili rak nakon što su učestvovali u misiji Kfora na Kosovu i Metohiji
 
Ovaj advokat je pre nekoliko meseci izjavio da je od “balkanskog sindroma” obolelo 7.600 vojnika iz Italije, a preminulo čak 400 njih.
 
Dve hiljade ljudi, obolelih od teških maligniteta, javilo se samo jednoj advokatskoj kancelariji iz Niša.
 
Početkom godine podneta je prva tužba protiv NATO-a u Beogradu
 
Visokorangirani oficir Vojske Srbije, koji je nakon angažmana u kontaminiranom području dobio rak, obratio se Višem sudu zahtevajući odštetetu od NATO pakta.
 
Ostale tužbe sačekaće koji mesec, a možda i koju godinu. Zbog prevelikih sudskih troškova
 
Prema rečima advokata Srđana Aleksića, troškovi sudskog postupka u ovom slučaju mogu iznositi čak pet hiljada evra, pa je većini obolelih građana onemogućen pristup sudu.
 
Aleksić napominje da je taksa za podnošenje ove tužbe iznosila čak 78.000 dinara, što je značajno više od prosečne zarade u Srbiji. 
 
Italijanski advokat Fjore Tartalja organizovaće prikupljanje je donacija u Italiji kako bi naši vojnici i policajci, poput njegovih klijenata, prešli barem prvi stepenik u borbi za odštetu od Alijanse.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: