U ŠLEPERU sa gumama vozio i MIGRANTE

Lokalne vesti - Petak 23.11.2018 - 11:39

Vranje - Šestorica ilegalnih migranata su tokom ovog meseca pronađena u šleperu vranjskih registracija koji je prevozio auto-gume iz Srbije ka Poljskoj, saopštila je Uprava carina.

Otkrio ih carinski skener FOTO: Uprava carina Otkrio ih carinski skener FOTO: Uprava carina
Carinici su na Horgošu i Šidu, kao i u carinskom referatu u Smederevskoj Palanci, u proteklih nedelju dana sprečili 40 ilegalaca da se u prikolicama kamiona prevezu preko granice.
 
Svi pokušaji, osim jednog koji je otkriven u u unutrašnjosti Srbije, odvijali se se po istom, već viđenom scenariju, navode u Upravi carina.
 
- Dok vozač kamiona pravi pauzu, migranti preseku sajlu kako bi ušli u prikolicu.
 
Tada je uz pomoć čiode i superlepka neko spolja nanovo zalepi, a „slepi putnici“ kreću na put, noseći se mišlju da će se u tovaru nesmetano prevesti do neke od zemalja Evropske unije.
 
Međutim, kada bi stigli na granični prelaz, carinski skener uređaj bi registrovao prisustvo ljudi u prikolicama, čime bi njihov plan bio osujećen - kažu iz Uprave carina.
 
Na ovaj način su i šestorica migranata pokušali da se domognu Evropske unije u šleperu vranjskih reistracija, ali su otkriveni na Horgošu.
 
U poslednjih nedelju dana, na prelazu Horgoš otkriveno je ukupno pet ilegalnih migranata iz Avganistana koji su pokušali da pređu granicu sakriveni u dva šlepera makedonskih registracija koji su prevozili robu ka Nemačkoj.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: