U toku drugi krug nadmetanja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta: Na konkursu i parcele u Vranju

Lokalne vesti - Nedelja 12.11.2023 - 10:48

Uprava za poljoprivredno zemljište objavila je da je u nekoliko gradova i opština u Srbiji u toku drugi krug nadmetanja za zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

Foto S.Tasić/OK RADIO Foto S.Tasić/OK RADIO
Kako se navodi na sajtu te uprave, raspisani su javni oglasi za zakup poljoprivrednog zemljišta na 15 do 30 godina u opštini Sečanj, Vranju, Paraćinu, Žitištu, Požarevcu, Tutinu, Kovinu, Valjevu, Aleksandrovcu i Sokobanji. U Sečnju se u zakup nudi oko 2.930 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta, a rok za prijavu je 13. novembar. 
 
Period zakupa je 15 godina, osim za dve površine, jedne od 2,7895 hektara u katastarskoj opštini (KO) Neuzina i druge od 1,9987 hektara u KO Jarkovac koje su opredeljene za davanje na korišćenje u nepoljoprivredne svrhe za proizvodnju energije korišćenjem obnovljivih izvora energije Sunca i one se daju u zakup na 30 godina.
 
U Vranju se u zakup nudi 1.200 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta na 15 godina, a zainteresovani poljoprivredni proizvođači svoje ponude mogu poslati do 15. novembra u 15 časova. 
 
U Žitištu je ostalo nešto manje od 200 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta za drugi krug nadmetanja i ono se nudi na 15 godina, osim zemljišta u KO Banatsko Karađorđevo, gde je predviđen period zakupa godinu dana, Rok za prijavu u Žitištu ističe 16. novembra u 15 časova.
 
Drugi krug nadmetanja oglašen je i u Velikom Gradištu i u ovoj opštini je preostalo oko 397 hektara državnog zemljišta za zakup, a osim 14,5623 hektara zemljišta u KO Požežno koje je predviđeno za podizanje solarnih elektra i koje se daje u zakup na 30 godina, ostale površine se nude na 15 godina. 
 
Rok za prijavljivanje je 16. novembar u 10 časova. Detaljnije informacije o uslovima učešća i rokovima prijavljivanja nalaze se u objavljenim oglasima na sajtu Uprave za poljoprivredno zemljište, prenosi Tanjug.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: