U Vranju dva razvoda nedeljno!

Lokalne vesti - Utorak 25.09.2012 - 08:51

U Vranju se razvodi najmanje dva braka nedeljno, pokazuju statistike.

Ilustracija Ilustracija
Centru za socijalni rad samo u 2011. dostavljena su 94 sudska zahteva za sporazumni razvod braka.  
 
Julija Stošić iz ove institucije napominje da su najčešći uzroci raskida bračne zajednice neusklađenost porodičnih i bračnih odnosa. Prema njenim rečima jedan od razloga može biti gubitak posla i loša finansijska situacija.
 
- Stereotip je da je preljuba najčešći razlog raskida  bračne zajednice. Prestanak svake komunikacije među partnerima  je ono što prethodi svim problemima – navodi Stošićeva.
 
Praksa je pokazala da su retki slučajevi u kojima dolazi do pomirenja partnera i prevazilaženja problema zbog kojih se bračna zajednica i raskida. 
 
- Ukoliko i odluče da povuku zahtev za razvod to ne znači da je problem rešen, on se samo prolongira i produbljuje. Supružnici se nerado odlučuju da se uključe u savetodavni rad Centra, već problem rešavaju sami -  kaže Stošićeva. 
 
Ipak najveća briga Centra je odlučivanje o tome ko će se starati o deci nakon razvoda. 
 
- Deca učestvuju u postupku shodno njihovom uzrastu. I u najranijem uzrastu zahvaljujući metodama koje primenjujemo možemo proceniti koji roditelj treba da nastavi vaspitanje maloletnog deteta – kaže Stošićeva.  
 
Statistike pokazuju da zahteve za razvod braka podnose češće žene od  muškaraca. 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: