U Vranju formirano Udruženje gradova i opština

Lokalne vesti - Petak 11.10.2013 - 13:54

Udruženje 30 gradova i opština formirano je u petak u Vranju, potpisivanjem Protokola o saradnji.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Za predsednika Udruženja jednoglasno je izabran predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma, koji je prisustvovao svečanom potpisivanju Protokola.

– Prvi put se dešava da se ujedine sve partije u interesu građana, jer su potpisnici ovog Protokola skoro iz svih partija.

Udruženje koje smo formirali svakako će pomoći svima nama, a podrazumevaće razmenu studenata, pomoć kod elementarnih nepogoda, međusobne preporuke kod potencijalnih investitora i jednu od najvažnijih stavki, finansijsku pomoć kada je ona preko potrebna – rekao je Palma prilikom potpisivanja Protokola.

On je dodao da će Jagodina sledeće godine u Vranju stipendirati pet studenata Učiteljskog fakulteta i po jednog studenta iz svakog grada i opštine koje su potpisale sporazum.

– Mi ništa ne radimo protiv Vlade Srbije i bez njihove saglasnosti, ali ljudi koji tamo sede treba da znaju da je slika unutrašnjosti Srbije mnogo drugačija, nego što je oni vide iz svojih fotelja.

Zamolićemo Vladu da ne ukida subvencije budućim investitorima, jer Srbija ima najbolje uslove za poslovanje u okrugu i potencijalne ulagače treba što više da privlačimo – kazao je Palma.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić rekao je da Sporazum predstavlja prvi korak ka efikasnijem i bržem rešavanju problema Vranja i ostalih gradova i opština.

– Jedino ovakvim zalaganjima uspećemo da poboljšamo privrednu sliku u gradovima i opštinama, što će dalje značiti i upošljavanje novih ljudi. Vranje već ima strane investitore, a cilj nam je da Slobodnu zonu popunimo jakim proizvođačima iz inostranstva – istakao je Antić.

On je govorio i o iskustvima nedavnog boravka delegacije srpskih gradova u Bariju u Italiji, dodajući da su uspostavljeni brojni kontakti sa potencijalnim investitorima.

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: