U Vranju počeo PIANO SUMMER FESTIVAL

Lokalne vesti - Nedelja 04.08.2019 - 09:29

U Vranju je počeo festival klasične muzike “Piano summer festival”, koji je otvorio gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

Atmosfera sa prve večeri festivala. Foto: vranje.org.rs Atmosfera sa prve večeri festivala. Foto: vranje.org.rs

- Velika mi je čast što imam priliku da ozvaničim početak još jedne kulturne manifestacije u gradu, koja je već prerasla u tradicionalni događaj i zbog koga Vranje opravdano nosi epitet letnje prestonice klasične muzike, ne samo u Srbiji, već i na Balkanu.

Ova svetkovina ozbiljnih nota nalazi se na evropskoj mapi kulturnih dešavanja, a sama činjenica da svake godine na festivalu učestvuju muzički virtuozi sa svih meridijana dodatno potvrđuje njen kvalitet.

Jedinstvena koncepcija festivala donosi nam merak i sevdah u novoj formi.

U narednim danima  klavir će umesto trube biti dominantno obeležje grada.


Klasičnim muzičkim izrazom upotpunjujemo kulturni milje grada i upravo ta raznolikost predstavlja bogatstvo na koje smo veoma ponosni
- istakao je gradonačelnik Milenković otvarajući festival.

On je dodao da gradsko rukovodstvo prepoznaje značaj održavanja ove manifestacije i da će i u narednim godinama biti podrška organizatorima.  

Na otvaranju su govorili i umetnički direktor festivala Zoran Imširović i predsednica Udruženja umetnika “Piano summer” Marija Dinov Vasić.

Prve večeri festivala, u prepunoj sali Doma vojske, nastupila je čuvena turska pijanistkinja Gulsin Onaj
, ostavivši bez daha vranjsku publiku.

“Piano summer festival” trajaće do 8. avgusta.

Svi koncerti su od 20 sati u Domu vojske, a ulaz je besplatan.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: