Uhapšeno osam osoba koje su oštetile Koordinaciono telo za dva miliona

Lokalne vesti - Petak 05.06.2020 - 10:24

Policija je uhapsila osam osoba zbog sumnje da su oštetili Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu za dva miliona dinara.

Foto. S.Tasić/OK Radio Foto. S.Tasić/OK Radio

Sumnja se da su oni to učinili malverzacijama prilikom izvođenja radova u Dečjem parku u Preševu.

Zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšen je nadzorni organ CIP iz Beograda M. K. (42), saopšteno je iz MUP-a.

Odgovorno lice privrednog društva "Dim enerdži“ iz Pirota D. M. (36), odgovorno lice za izvođenje radova P. P. (50) i odgovorno lice privrednog društva "Tobler skele“ iz Preševa A. B. (43) uhapšeni su zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Policija je uhapsila i N. L. (33), stvarnog vlasnika privrednog društva "B&L Planet“ iz Preševa, zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju, kao i članove komisije za javne nabavke opštine Preševo S. B. (45), I. A. (60) i P. M. (33), koji se terete za krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.

Sumnja se da su M. K., D. M. i P. P. overili dokumenta kojima se potvrđuje da je deo radova za osvetljenje u Dečjem parku bio izveden, iako radovi nisu realizovani, uprkos tome što je Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu za taj posao isplatilo 1.512.110 dinara.
 
Osumnjičeni S. B., I. A. i P. M. se terete da su prošle godine sproveli javnu nabavku za izgradnju fontane u dečjem parku Preševo i izabrali za izvođače radova A. B. i N. L., iako su znali da je 2018. godine sprovedena javna nabavka za taj posao i zaključen ugovor sa izvođačem radova.

Kako se sumnja, A. B. i N. L. su za izvođenje prve faze radova na izgradnji fontane naplatili desetostruko veću cenu od cene iz projekta i prosečne tržišne cene, čime su oštetili Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu u iznosu oko 474.290 dinara.
 
Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, navodi MUP.


 

OK Radio, b92

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: