Ukinuta vanredna situacija: U Vranju prošla opasnost od POPLAVA

Lokalne vesti - Četvrtak 15.04.2021 - 10:47

Na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije, kojom je predsedavao komandant Štaba, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, između ostalog usvojena je Informacija o preduzetim preventivnim i operativnim merama na rečnim vodotokovima i kanalima, kao i na lokalnim putevima u cilju zaštite od štetnog dejstva vode, kao i merama i aktivnostima na zaštiti stanovništva na teritoriji grada Vranja.

Formiraju se stručno-operativni timovi FOTO: vranje.org.rs Formiraju se stručno-operativni timovi FOTO: vranje.org.rs
Takođe, usvojena je Informacija o preduzetim aktivnostima formiranih Komisija za procenu štete.  
 
Na osnovu predloga Gradskog štaba, a nakon izvršene analize stanja na ugroženim područjima od poplava i konstatacije da je vodostaj na vodama I i II reda u stagnaciji i da ne preti opasnost od daljih izlivanja, gradonačelnik je doneo Odluku o ukidanju vanredne situacije na delu teritorije grada Vranja. 
 
Prema ovoj odluci ukinuta je vanredna situacija na delu teritorije grada Vranja i to u sledećim katastarskim opštinama:  Davidovac, Ristovac, Pavlovac, Rataje 1, Donji Neradovac, Kupinince, Donje Trebešinje, Ribince, Zlatokop, Vranje 1, Ćukovac, Toplac, Vranje 2, Suvi Dol, Kumarevo, Bresnica, Vranjska Banja, Moštanica, Bujkovac, Korbevac, Prevalac, Panevlje, Bunuševac, Soderce, Drenovac, Dobrejance, Uševce, Vlase, Golemo selo, Lalince i Mijovce.  
 
Na sednici Štaba usvojen je i Nacrt Lokalnog operativnog plana odbrane od poplava na vodama drugog reda u 2021. godine, koji će biti dostavljen Gradskom veću na razmatranje i Skupštini grada na usvajanje. 
 
Takođe, doneti su i zaključci o formiranju stručno-operativnih timova za praćenje stanja klizišta i za zaštitu i spasavanje od poplava i nesreća na vodi i pod vodom.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: