Unija srednjoškolaca Srbije i predstavnici Grada o mladima, obrazovanju i kulturi

Lokalne vesti - Četvrtak 23.03.2023 - 14:37

Sastanak srednjoškolaca i lokalne samouprave - priča za 5 održan je u Vranju u organizaciji Unije srednjoškolaca Srbije.

Foto: vranje.org.rs Foto: vranje.org.rs

Sastanku su prisustvovali gradski većnik za sport i omladinu Nenad Đorđević, direktorka Narodnog muzeja u Vranju Maja Aleksić, koordinator Kancelarije za mlade Luka Trajković, predstavnik Unije srednjoškolaca Aleksandar Nikolić i predstavnici učeničkih parlamenata Gimnazije „Bora Stanković“, Muzičke škole „Stevan Mokranjac“,Srednje poljoprivredno-veterinarske škole „Stevan Sindelić“ i Ekonomsko - trgovinske škole.

 

Razgovorom su obuhvaćene tri oblasti: mladi, obrazovanje i kultura.

 

Predstavljeno je šta grad radi na ovom polju, a mladi su imali i konkretna pitanja za predstavnike lokalne samouprave.

 

Nenad Đorđević gradski većnik za sport i omladinu istakao je da je briga o mladima i njihovim potrebama jedan od osnovnih prioriteta ove gradske vlasti.

 

„U prethodnom periodu nastojali smo da na različite načine čujemo glas mladih, uvažimo njihove potrebe i stvorimo uslove za bolju budućnost.

 

To je posao koji iziskuje interakciju, razumevanje i viziju. Grad Vranje usvojio je Strategiju unapređenja položaja mladih za period od 2021- 2025.godine.

 

 

Ovaj važan dokument sa pratećim akcionim planom ima za cilj upravljanje aktivnostima na rešavanju mnogobrojnih izazova sa kojima se mladi susreću.

 

Unapređen pravno normativni okvir sa posebnim osvrtom na Zakon o planskom sistemu Republike Srbije kao i spremnost lokalne samouprave da unapređuje položaj mladih, stvorili su dobre pretpostavke za dalje planiranje i implementaciju razvojne omladinske politike.

 

Kada je u pitanju oblast sporta, mogu da istaknem da grad Vranje izuzetno vodi računa o tome.

 

Kroz brojne programe, aktivnosti i projekte radimo na razvoju dečjeg, školskog i univerzitetskog sporta, omasovljenju rekreativnog vežbanja i razvoju vrhunskih takmičarskih sportova“, rekao je većnik Đorđević.

 

Maja Aleksić direktorka Narodnog muzeja u Vranju upoznala je srednjoškolce sa kulturnim manifestacijama u organizaciji grada, aktivnostima u kojima bi mladi mogli da uzmu aktivno učešće i planovima na polju kulture.

 

Koordinator Kancelarije za mlade Luka Trajković govorio je o brojnim aktivnostima koje organizuje kancelarija. Izuzetno konstruktivan sastanak završen je uz dogovor da se ovakva i slična druženja nastave.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: