UNS: Evropska federacija novinara pružila podršku OK radiju iz Vranja

Lokalne vesti - Petak 09.09.2022 - 10:21

Evropska federacija novinara (EFJ) sa svojim partnerskim organizacijama izrazila je podršku i solidarnost sa OK radiom iz Vranja i pozvala nadležne institucije da zaustave pritiske i uznemiravanje lokalnog biznismena Dejana Nikolića Kantara na tu redakciju, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

Foto: OK Radio Foto: OK Radio
"Naše organizacije ove aktivnosti vide kao drski pokušaj lokalnog moćnika da zapreti medijima, ućutka ih, ugrozi zaposlene, zastraši ostale novinare i udalji ih od kritičkog izveštavanja o Kantaru i njegovim poslovnim interesima. Ovu taktiku veoma često koriste moćnici u Srbiji smatrajući da mogu nekažnjeno da prete medijima", navodi se u saopštenju EFJ, prenosi UNS.
 
EFJ je pozvao srpske vlasti da obezbede bezbednost novinara i svih zaposlenih u OK radiju i pokažu da pretnje novinarima poput tih ne prolaze nekažnjeno i pozdravili podršku koju je tom radiju pružila Stalna radna grupa za bezbednost novinara i šira novinarska zajednica u Srbiji.
 
Naglasili su da će nastaviti da prate slučaj, uključujući i sledeće ročište na suđenju o napadima na OK Radio koje je zakazano za 30. septembar.
 
Pored EFJ-a protestu povodom pritisaka na OK radio su se pridružile i organizacije Artikl 19, Internacionalni institut za štampu (IPI), Evropski centar za slobodu medija (ECPMF), Neograničena sloboda štampe (FPU) i Opservatorija za Balkan i Kavkaz Transeuropa.
OK Radio, Insajder

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
berlinski zid
09.09.2022. , 12:48
Podrški nikad dosta... ali situacija na terenu sve lošija ...sve stoji u mestu sem što se objekat i dalje gradi...i nikom ništa...za sad fajde nema...
Mirjana
09.09.2022. , 21:33
Vlast koja je nesposobna osam cigle da srusi salje poruku da je ista kao Kantar.
Miki
10.09.2022. , 01:07
Oladite malo preteraste ga i vi svaki drugi cpanak vam je o istoj temi. Pa valjda jos uvek vazi pravilo da je svako nevin na sudu dok se ne dokaze. Hvala Bogu nikome nista ne hvali. Spustite malo tenzije i sa vase strane.