Upaljen CRVENI METEOALARM, kiša zaobilazi jug Srbije

Lokalne vesti - Sreda 14.07.2021 - 11:46

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je, zbog visokih temperatura, objavio za Beograd crveni i žuti meteo alarm, a crveni meteo alarm za Šumadiju, Pomoravlje i jugoistočnu i jugozapadnu Srbiju, kao i za Kosovo i Metohiju.

FOTO: RHMZ/Screenshot FOTO: RHMZ/Screenshot
Na području Srbije danas će biti veoma toplo vreme sa najvišom temperaturom od 35 do 38 stepeni Celzijusa, a lokalno i do 40 stepeni Celzijusa.
 
Na području Beograda maksimalna temperatura biće oko 38 stepeni Celzijusa. 
 
Veoma toplo vreme sutra će se zadržati na jugu i istoku Srbije.
 
U pojedinim delovima zemlje - zapadnoj Srbiji, Pomoravlju, Šumadiji i jugoistočnoj Srbiji od juče je na snazi crveni meteoalarm, što znači da je vreme vrlo opasno, dok je u ostalim delovima "aktivno" narandžasto meteo upozorenje.
 
Na severu i zapadu Srbije, uz lokalni razvoj oblacnosti, pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, koji će biti verovatniji posle podne, uveče i u toku noći.
 
U košavskom području duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, a u ostalim krajevima slab do umeren, jugozapadni
 
Najniža temperatura od 16 do 24 C, u kosavskom području do 28 C, a najviša od 35 do 40 C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.
 
Prema prognozi RHMZ, od vikenda, pa u narednih sedam dana se očekuje promenljivo oblačno i nestabilno vreme sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine.
 
Od petka se lokalno očekuje veća količina padavina i grad, a vrednosti maksimalne temperature biće u padu, u većini mesta od 27 do 31 C.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: