Upoznavanje kroz druženje: EKONOMCI i MIGRANTI na Besnoj kobili

Lokalne vesti - Sreda 26.06.2019 - 13:10

Jednodnevnim izletom na Besnoj kobili, đaci vranjske Ekonomsko –trgovinske škole i migranti iz Prihvatnog centra u Vranju, realizovali su i poslednju, edukativno-rekreativnu aktivnost u okviru projekta „Nastavak podrške za povećanje i unapređenje kapaciteta za upravljanje migrantskom krizom u Srbiji - MADAD 2”.

Prezentacija, pa šetnja Besnom kobilom FOTO: TO Vranje Prezentacija, pa šetnja Besnom kobilom FOTO: TO Vranje
U restoranu „Planinska kuća“ na Besnoj kobili, šestoro migranata iz osnovnih škola, kao i grupa đaka sa smera turistički tehničar iz Ekonomske škole, međusobno su predstavili zemlju i grad iz koga dolaze.
 
Na zadovoljstvo svih prisutnih, mladi migranti su na engleskom jeziku održali zanimljivu prezentaciju država Iran i Avganistan, kroz istorijske podatke, kulturu, hranu, folklor i običaje
 
Veliku pažnju prisutnih mladih migranata izazvala je i prezentacija naših učenika, koji su, takođe na engleskom jeziku, upoznali svoje nove prijatelje sa kulturno–istorijskim podacima, ali potencijalima Vranja, Vranjske Banje i Besne kobile
 
Na vrlo slikovit način, prikazani su i običaji, muzika i tradicija u kojoj su migranti uživali.
 
Nakon prezentacije, za sve učesnike projekta organizovana je edukativna šetnja „Stazom prirodnog blaga – Besna kobila“ u pratnji predstavnika Turističke organizacije Vranje, Omera Tahirija.
 
Prema njihovim rečima, cilj ovakve aktivnosti je bolja socijalizacija i druženje učenika migranata sa učenicima Ekonomske škole.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: