Uputstvo za porodilje: Postupak podnošenja zahteva za POSEBNU NEGU DETETA

Lokalne vesti - Utorak 07.04.2020 - 12:27

Na zvaničnom gradskom sajtu objavljena je instrukcija o postupku i načinu rada komisija za veštačenja zdravstvenog stanja deteta nakon elektronskog podnošenja zahteva za porodilje koje prvi put podnose zahtev.

Komunikacija se odvija elektronskim putem FOTO:Getty Images Komunikacija se odvija elektronskim putem FOTO:Getty Images
Na osnovu instrukcije Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja od 29.03.2020. godine, dok je na snazi Odluka o proglašenju vanrednog stanja, porodilje koje prvi put podnose zahtev radi ostvarivanja prava na posebnu negu deteta, mogu zahtev za veštačenje sa medicinskom i ostalom pratećom dokumentacijom, da dostave elektronskim putem na e-mail adresu novaporodilja@pio.rs ili poštom na adresu Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (RF PIO), Dr Aleksandra Kostića br. 9, 11000 Beograd.
 
Zahtev za veštačenja zdravstvenog stanja deteta se može preuzeti sa sajta RF PIO https://www.pio.rs/ i sajta Ministarstva https://www.minrzs.gov.rs/.
 
Predsednik komisije (lekar veštak RF PIO) donosi MIŠLJENJE na osnovu razmatranja raspoložive medicinske dokumentacije, overava ga svojim potpisom, faksimilom i pečatom RF PIO
 
Mišljenje, zahtev i ostalu dokumentaciju elektronski prosleđuje nadležnom sekretaru komisije, koji potpisuje mišljenje i prosledjuje ga podnosiocu zahteva, njegovom poslodavcu i na e-mail adresu novaporodilja@minrsz.gov.rs.
 
Ukoliko sekretari komisija lično prime zahtev i prateću dokumentaciju, iste će proslediti na mejl novaporodilja@pio.rs
 
Ako podnosilac zahteva ili njegov poslodavac uloži prigovor Drugostepenoj komisiji, skeniran predmet proslediti na mejl novaporodilja@pio.rs uz naslov: Drugostepena komisija
 
Nakon prestanka vanrednog stanja, RF PIO izvršiće reviziju i kontrolu dostavljene dokumentacije.
 
Za sve dodatne informacije možete se obratiti Ljiljani leontijević na telefon 011-3630-806 ili na mejl posebnanega@pio.rs
 
Obrazac zahteva možete preuzeti ovde.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: