Uručene boračke legitimacije u Vranju

Lokalne vesti - Nedelja 21.04.2024 - 10:44

Na inicijativu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja danas je u Sportskoj hali u Vranju organizovana podela boračkih legitimacija.

Foto: vranje.org.rs Foto: vranje.org.rs
Na svečanosti je govorio državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dejan Antić. 
 
- Čast mi je i zadovoljstvo što danas u Vranju uručujemo boračke legitimacije. 
 
Vranje je grad junaka i grad heroja, a država je omogućila svima vama koji ste dobili borački status da budete nosioci boračkih legitimacija. 
 
Na teritoriji grada Vranja registrovano je 1.918 boraca, preko 150 ratnih vojnih invalida i 47 palih boraca. 
 
Vi ste primer mlađim generacijama kako se voli naša zemlja, vi ste primer čestitosti, heroizma i patriotizma. 
 
Hvala vam što ste se odazvali u ovolikom broju i hvala vam što volite Srbiju - istakao je državni sekretar Dejan Antić. 
 
Prisutnima se obratio i gradski većnik Nikola Popović, naglasivši da će biti uručeno 480 boračkih legitimacija, licima koja su dobila status borca do 31.12.2023. godine. 
 
- Država i lokalna samouprava preduzimaju sve potrebne mere i aktivnosti,  kako bi borci imali benefite koje im pripadaju po zaslugama, a današnji događaj je upravo dokaz za to. 
 
Grad Vranje podržava ovu akciju, a pomoć i podrška neće izostati ni u narednom periodu. 
 
Ponosni smo na vas borce i dužni smo da vama, našim herojima omogućimo pogodnosti, koje će doprineti boljem i kvalitetnijem životu i zbog  toga ćemo i u budućnosti nastojati da realizujemo projekte koji će  unaprediti vaš status - rekao je Popović. 
 
Borce je pozdravio i savetnik gradonačelnika Miroljub Stanković ističući da je Ministarstvo obezbedilo brojne pogodnosti za korisnike boračkih kartica. 
 
- Popusti važe za uzimanje i vraćanje kredita, trgovinu, rehabilitaciju u banjskim lečilištima, servisiranje i tehničke preglede automobila. 
 
Država je razmišljala na vas, jer ste vi onda kada je trebalo razmišljali o državi i zato vam hvala - rekao je Stanković. 
 
Događaju je prisustvovao i Saša Stamenković, član Gradskog veća. 
 
Nakon uvodnih obraćanja, državni sekretar Dejan Antić uručio je boračke legitimacije.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Dejan
21.04.2024. , 23:48
Došo klinac da lupa kako su žuti topili tenkove, a njegove vođe su nas uvele u rar 99. Isti ti sada deliće boračke legitimacije koje ničemu ne služe. Bruka.
Žarko
23.04.2024. , 05:57
Kada su borci pozivani u rat 99. god. njihov danasnji vodja a tada ministar informisanja se useljavao u novi stan u Beogradu.