Uručene nagrade pobednicima konkursa ,,Lepota slobode daleko se vidi, zbog nje se pretka potomak ne stidi“

Lokalne vesti - Nedelja 29.01.2023 - 08:50

U okviru obeležavanja Dana grada u Pozorištu ,,Bora Stanković“ organizovana je dodela nagrada najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola, koji su učestvovali na literarnom konkursu ,,Lepota slobode daleko se vidi, zbog nje se pretka potomak ne stidi“. Nagrade najboljima uručio je predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković.

Foto: vranje.org.rs Foto: vranje.org.rs
,,Organizovanjem ovog već tradicionalnog literarnog konkursa povodom oslobođenja Vranja od Turaka, učenici su podstaknuti na razmišljanje o prošlosti, o slobodi, o negovanju istorijskih tekovina i kulturi sećanja na naše pretke. 
 
To je od velikog zanačaja i ova je prilika da pohvalimo njihov trud i rad, a da sa druge strane podstaknemo i ostale učenike da učestvuju i takmiče se“, rekao je Tričković ovom prilikom. 
 
U kategoriji osnovnih škola od  petog  do osmog razreda, prvo mesto osvojila je Melanija Mitrović, učenica šestog razreda  OŠ ,,Branislav Nušić“ iz Rataja, drugo mesto pripalo je Eleni Mitić, učenici šestog razreda OŠ ,,1. maj“  Vrtogoš, dok je treću nagradu dobila Lana Mitić, učenica petog razreda OŠ ,,Radoje Domanović“ iz Vranja. 
 
U kategoriji srednjih škola prvo mesto osvojila je Sara Ristić, učenica trećeg razreda Medicinske škole, druga  nagrada dodeljena je Teodori Ilić, učenici trećeg razreda Gimnazije ,,Bora Stanković“, a treća mesto pripalo  je Teofani Nakić, učenici drugog razreda Medicinske škole. 
 
U programu su nastupili Branka Marković, profesorka srpskog jezika i učenici Medicinske i Muzičke škole ,,Stevan Mokranjac“. 
 
Organizator događaja je Kulturno obrazovni centar, a pokrovitelj Grad Vranje.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: