Uručeno prvih 57 ugovora za sufinansiranje energetske sanacije

Lokalne vesti - Ponedeljak 11.12.2023 - 12:51

Predsednik Privremenog organa Grada Vranja, dr Slobodan Milenković, uručio je danas ugovore građanima koji su se javili na Javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Vranja za 2023. godinu.

Foto: vranje.org.rs Foto: vranje.org.rs

Poželevši im dobrodošlicu Milenković se zahvalio svima što su učestvovali u pozivu koji je Grad Vranje raspisao zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike, a tiče se energetske efikasnosti.

 

,,Nacionalni cilj jeste unapređenje energetske efikasnosti i lokalno rukovodstvo i resorno ministarstvo čine sve da podstaknu ne samo domaćinstva već i javne institucije da se priključe u realizaciji mera energetske efikasnosti kako bi se sprečilo neracionalno trošenje energije i kako bi se energija više štedela.

 

Zbog toga su ovi pozivi izuzetno bitni i značajni za sve nas. Iako su naši sugrađani na početku bili skeptični u pogledu realizacije ovog projekta, ovo je već peti javni poziv i odziv građana je izuzetno dobar, što pokazuje da smo uspeli da animiramo naše sugrađane i domaćinstva da pristupe energetskoj efikasnosti u svojim domovima.

 

Građani su već videli benefite ovih mera, a to su topliji domovi i smanjeni računi za električnu i toplotnu energiju. Grad Vranje i Ministarstvo rudarstva i energetike su kroz projekat Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji za ovu godinu opredelili blizu 16,8 miliona dinara za subvencionisanje osam mera energetske efikasnosti na porodičnim kućama i stanovima. Danas dodeljujemo ugovore za prvih 57 domaćinstava'', istakao je predsednik Privremenog organa Grada Vranja, dr Slobodan Milenković.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: