USAID i Vranje poklonili smećar KOMRADU

Lokalne vesti - Sreda 06.06.2018 - 16:24

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) kroz projekat „Jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za reagovanje na migrantsku krizu” i grad Vranje donirali su JKP „Komrad” kamion za odnošenje smeća.

Vredna donacija. Foto: vranje.org.rs Vredna donacija. Foto: vranje.org.rs

Realizaciju projekata pomogli  su UNDP, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Komesarijat za izbeglice i migracije.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković zahvalio se svim partnerima na ovoj donaciji.

- Vrednost projekta je 93.000 dolara, a od toga učešće grada je 33.000.

Realizacijom ovog projekta obezbedićemo bolje uslove za život migranata koji se nalaze na našoj teritoriji, ali  i podići uređenost grada na viši nivo.

Ovo je veoma značajna donacija za grad Vranje, zahvaljujući kojoj ćemo lakše odgovarati na probleme izazvane migrantskom krizom
– dodaje gradonačelnik Milenković.

Siniša Čađo, projektni menadžer USAID - a, naglasio je da je ova donacija  potvrda dugogodišnje, dobre saradnje sa lokalnom samoupravom.

- Svi smo bili iznenađeni intenzitetom migrantske krize, a  s obzirom da je grad Vranje od tranzitne stanice postao domaćin izbeglicama, porasle su i  potrebe za njihovim zbrinjavanjem  i rešavanjem  mnogih problema.

Lokalna samouprava  ozbiljno je odgovorila izazovima, a ovaj projekat je još jedna potvrda odgovornog odnosa rukovodstva prema problemima migrantske krize
- naveo je Čađo.

Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije u svim prihvatnim i azilnim centrima kontinuirano radi na podizanju ekološke svesti, rekao je Goran Ćirić, predstavnik komesarijata.

- Radi se i na edukaciji o tome koliko je važna lična i kolektivna higijena u kolektivnom smeštaju -  istakao je Goran Ćirić u ime Komesarijata za izbeglice i migracije.

Tatjana Strahinjić Ristić, menadžer UNDP - a ukazala je da je Vranje pružilo veliku pomoć migrantima u integraciji i socijalnoj koheziji i da je ova donacija od USAID - a ocenjena kao prioritetna, a sve u cilju lakšeg rešavanja problema uslovljenih prilivom migranata.

Na donaciji se zahvalio i direktor JKP ,,Komrad” Momir Stojiljković i istakao da će ova donacija olakšati poslovanje preduzeća i doprineti čistijem i uređenijem gradu.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Beli
07.06.2018. , 09:52
Napolje iz Srbije