Uskoro LICENCA za Prihvatilište za žrtve porodičnog nasilja

Lokalne vesti - Utorak 21.08.2018 - 07:01

Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju obeležio je prigodnom svečanošću jubilej – 10 godina rada, kojoj su prisustvovali zaposleni i saradnici, kao i mnogobrojne zvanice.

Ivana Tasić i Danijela Milosavljević FOTO: vranje.org.rs Ivana Tasić i Danijela Milosavljević FOTO: vranje.org.rs
Javna ustanova Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite osnovana je, prema rečima direktorke Ivane Tasić, nakon transformacije Doma za decu i omladinu bez roditeljskog staranja odlukom Skupštine grada Vranja 2008. godine.
 
Sastoji se od prihvatilišta za stare i odrasle kapaciteta 36 korisnika, gde trenutno boravi 28 lica, dnevnog boravka za decu i omladinu sa posebnim potrebama kapaciteta 15 korisnika, prihvatilišta za žrtve porodičnog nasilja kapaciteta 10 korisnika, ličniih pratilaca dece gde je radno angažovano 25 lica, a od septembra su odobrena još dva, i pomoći u kući gde je angažovano pet gerontodomaćica. 
 
Na svečanosti je govorio i Zoran Antić, savetnik ministra državne uprave i lokalne samouprave, koji je istakao značaj postojanja jedne ovakve ustanove i podsetio na aktivnosti koje su pre deceniju preduzete prilikom osnivanja ustanove ovog tipa. 
 
- Ustanova pokriva teritoriju cele Srbije, u poslednje dve godine kadrovski je ojačana stručnim radnicima i saradnicima, što je od posebnog značaja zbog licenciranja i kvalitetnog pružanja usluga - rekla je Danijela Milosavljević, članica gradskog veća za socijalnu politiku i lokalnu upravu. 
 
Ustanova je trenutno u postupku licenciranja za četiri vrste usluga, postupak će biti završen do kraja septembra, a do kraja godine licencu će dobiti i prihvatilište za žene i decu žrtve porodičnog nasilja.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: