USPEŠNO prepolovljen broj radnika APOTEKE

Lokalne vesti - Utorak 15.08.2017 - 12:28

Nakon dva kruga socijalnog programa, u Apotekarskoj ustanovi Vranje je broj zaposlenih sa 96 smanjen na ukupno njih 54.

Apoteka u Vranju FOTO OK Radio Apoteka u Vranju FOTO OK Radio


Smanjenje broja zaposlenih je ozvaničeno novom sistematizacijom radnih mesta, što je bila neminovnost i preduslov da Apoteka opstane, kaže Aleksandar Stajić, pomoćnik gradonačelnika Vranja i koordinator radne grupe za konsolidaciju ove ustanove.

Socijalnim programom koji je raspisalo Ministarstvo zdravlja, predviđena je isplata otpremnina od po 200 evra po godini radnog staža, ali i isplata svih drugih zaostalih dugovanja, kao što su neisplaćene zarade, nadoknada troškova prevoza i jubilarne nagrade.

- Veoma sam zadovoljan što su zaposleni pokazali svest i razumevanje za situaciju u kojoj se nalazimo i prijavili se za socijalni program, jer bi u suprotnom mi morali da otpuštamo bez ikakvih novčanih nadoknada, što bi nam samo donelo nepotrebne sudske sporove.

Takođe, moram da istaknem zalaganje lokalne samouprave na čelu sa gradonačelnikom i da pohvalim rukovodstvo ustanove, koje je besprekorno odradilo posao nove sistematizacije, na čemu su nam čestitali i iz ministarstva
– navodi Stajić.

Pored toga, izvršeni su i pregovori oko reprograma duga koji Apoteka ima prema dobavljačima, što bi trebalo da olakša veoma tešku finansijsku situaciju u kojoj se nalazi ustanova.

Ovim merama je sprečeno propadanje Apotekarske ustanove Vranje, ocenjuje Stajić i dodaje da se prvi efekti osećaju u boljem snabdevanju apoteka.

- Posao, naravno, ovim nije završen i očekuje nas još izazova sa kojima ćemo morati da se suočimo kako bi Apoteka stvarno stala na svoje noge i postala rentabilna – zaključuje Aleksandar Stajić.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: