Usvojen program GRADSKE SLAVE

Lokalne vesti - Sreda 23.05.2018 - 08:59

Na sednici Organizacionog odbora za obeležavanje gradske slave Grada Vranja, Svete Trojice, dogovoreni su tehnički detalji, a usvojen je i Program aktivnosti manifestacije.

Sve spremno za slavu. Foto: vranje.org.rs Sve spremno za slavu. Foto: vranje.org.rs

Kako je planirano, obeležavanje Duhovskog ponedeljka počinje Svetom arhijerejskom liturgijom u Sabornom hramu Svete Trojice, u 09.00 sati.

Litije kreću u 10.15h, a ceremonija presecanja slavskog kolača zakazana je za 11.00 sati, u porti Sabornog hrama, gde će, sat kasnije, biti organizovana i svečana trpeza.

Slavske litije prolaze ulicama: Vule Antića, Karađorđeva, Save Kovačevića, Cara Dušana, do zgrade Skupštine grada, dalje preko šetališta, do Sabornog hrama.

Ovogodišnje obeležavanje gradske slave projektno finansira Grad Vranje, na osnovu konkursa za sufinansiranje crkava i verskih zajednica.   
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: