USVOJEN završni RAČUN

Lokalne vesti - Sreda 26.06.2019 - 12:45

Odbornici Skupštine Vranja usvojili su završni račun za 2018. godinu.

Rukovodstvo Skupštine Vranja. Foto: vranje.org.rs Rukovodstvo Skupštine Vranja. Foto: vranje.org.rs

Na 35. sednici Skupštine grada Vranja Predlog Odluke o završnom računu budžeta grada Vranja za 2018. godinu obrazložio je gradski većnik Bojan Kostić.

- Ova odluka uređena je pravnim aktima i izradi su prethodile obimne pripremne radnje, a prema budžetskom kalendaru sve lokalne samouprave  u obavezi su da je usvoje do 30. juna.

Ono što je bilo karakteristično za prošlu godinu jeste da smo uredili sistem Centralnog registra faktura, nastavili intenzivni investicioni ciklus, razdužili mesne zajednice, revitalizovali rad Gradske apoteke, i ono na šta sam posebno ponosan otklonili za 97 odsto nedostake koje je utvrdila Državna revizorska institucija u odnosu na 2016. godinu
- naglasio je Kostić.

Ukupni ostvareni tekući prihodi, primanja i preneta sredstva iz prethodnih godina iznose 2.859.764.000,00 dinara, a ukupni izvršeni rashodi i izdaci 2.821.504.000,00.

Na dan 31. decembar 2018. godine stanje na podračunima u okviru trezora budžeta grada Vranja je preko 38 miliona.

Odbornicima se obratio i gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković koji je istakao važnost finansijske konsolidacije u prethodnom periodu.

- Finansijska disciplina i primenjene mere štednje dale su pozitivne rezultate - rekao je gradonačelnik.

On je podsetio da je, između ostalog, počela izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti, i da će nakon završetka početi realizacija druge faze ovog projekta odnosno izgradnja novih stanova. I u ovoj godini otpočeće  realizacija novih investicija.

Po njegovim rečima radi se o izgradnji stadiona u Sportskom centru, rekonstrukciji OŠ ,,Radoje Domanović", paviljonskog dela stare Bolnice.

- Imamo izuzetnu saradnju sa Vladom Srbije i resornim ministarstvima što je doprinelo postizanju pozitivnih rezultata - naglasio je gradonačelnik Milenković.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: