Usvojena RACIONALIZACIJA u Komradu i Sportskoj hali

Lokalne vesti - Ponedeljak 26.03.2018 - 12:31

Gradsko veće Vranja usvojilo je pravilnike o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova u Javnom komunalnom preduzeću „Komrad“ i Javnoj ustanovi za sport i rekreaciju „Sportska hala“.

Većnici dali saglasnost na promene u organizaciji Gradske uprave FOTO: OK Radio Većnici dali saglasnost na promene u organizaciji Gradske uprave FOTO: OK Radio
Ovim je, prema prethodnom planu, izvršena racionalizacija 16 radnih mesta u „Komradu“ i tri radna mesta u „Sportskoj hali“.
 
Većnici su usvojili i izmene odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave za 2017. godinu.
 
- Ovaj potez je izazvala potreba za osnivanjem nove organizacione jedinice u Gradskoj upravi, Službe za investicije i građevinsko zemljište.
 
Izmenama je predloženo preuzimanje zaposlenih unutar sistema lokalne samouprave, tako da se ukupan broj zaposlenih ne menja i ostaje 1.199 – rekla je Zorica Jović, portparolka Gradskog veća.
 
Prema nacrtu izmene, u Gradskoj upravi će umesto 245, biti 247 zaposlenih, u Narodnoj muzeju 13 umesto 12 radnika, u „Parking servisu“ će umesto 31 biti 30, u „Vodovodu“ 189 umesto 190, a u „Slobodnoj zoni“ će biti četiri umesto dosadašnjih pet radnika.
 
- Zbog ovih izmena, usvojen je nacrt odluke o izmeni i dopuni odluke o organizaciji Gradske uprave.
 
Time će potrebni radnici biti preusmereni na nove radne zadatke putem internog konkursa – kaže Jovićeva. 
 
Gradsko veće je donelo i odluku o pristupanju promeni Statuta grada Vranja, jer će po sugestiji revizora, Gradsko javno pravobranilaštvo postati samostalni organ pri Gradskoj upravi, čime će izvršiti usklađivanje sa zakonom.
 
Na sednici su usvojeni i izveštaji o radu Gradskog veća, gradskog Štaba za vanredne situacije, gradskog Pravobranilaštva i Zaštitnika građana grada Vranja.
 
Većnici su usvojili i nacrt odluke o komunalnim delatnostima na teritoriji grada.
 
Sve odluke biće prosleđene Skupštini grada na razmatranje i usvajanje.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: