Usvojeni izveštaji o radu organa lokalne vlasti u Vranju

Lokalne vesti - Utorak 03.04.2018 - 11:59

Odbornici Skupštine grada Vranja usvojili su izveštaj o radu Gradskog veća, koji je podneo gradonačelnik Slobodan Milenković.

Rukovodstvo lokalnog parlamenta. Foto: vranje.org.rs Rukovodstvo lokalnog parlamenta. Foto: vranje.org.rs

Milenković je istakao da je u prošloj godini održano  57 sednica i to 37 u redovnoj proceduri i 20 vanrednih, na kojima su  razmatrana 554 pitanja i doneto 455 zaključaka, 195 rešenja, 53 odluka, 27 pravilnika i četiri programa.

Nakon toga gradonačelnik je govorio o realizovanim aktivnostima i učinku svakog resora  pojedinačno.

- Za završetak hiruškog bloka, gde su radovi u toku, EU Progres, odnosno Ministarstvo finansija odobrilo je 2,8 miliona dinara.

Takođe, preko Progresa, obezbeđeno je  50 hiljada evra za projektno-tehničku dokumentaciju za rekonstrukciju bolnice u Vranju.

Usvojena je Strategija javnog zdravlja za grad Vranje.

Donet je Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2017. godinu, koji je uspešno realizovan.

Organizovan je prvi sajam jugoistočnog Balkana, koji je izazvao veliko interesovanje poljoprivrednika i pčelara i pokazao se kao izuzetno značajna manifestacija
- naveo je Milenković.  

On je dodao i da je sredstvima Vlade Srbije preko Kancelarije za javna ulaganja realizovani su radovi na rekonstrukciji osnovnih škola “Vuk Karadžić” i “Svetozar Marković”.

Izuzetno značajna je i realizacija projekta infrastrukturnog unapređenja Slobodne zone Vranje i izgradnja obilaznice do “Slobodne zone”.

Na sednici Skupštine usvojen je i Izveštaj o radu Gradske uprave,  koji je obrazložio načelnik Dušan Aritonović, navodeći podatke o  sprovedenim aktivnostima i poslovima svih organizacionih jedinica.
 
Odbornici su većinom glasovi usvojili i Izveštaj o radu gradskog pravobranilaštva.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: