Usvojeno: Za STRUČNU PRAKSU mogu da konkurišu i SREDNJOŠKOLCI

Lokalne vesti - Utorak 01.10.2019 - 12:51

Gradsko veće Vranja usvojilo je Lokalni akcioni plan za pošljavanja za ovu godinu kojim je predviđea realizacija stručne prakse za 90 lica.

Stručna praksa bi trebalo da otpočne do kraja godine FOTO: D. Ristić/OK Radio Stručna praksa bi trebalo da otpočne do kraja godine FOTO: D. Ristić/OK Radio
Prema rečima portparolke Gradskog veća Zorice Jović, plan predviđa dve akcije do kraja ove godine, stručnu praksu i obuku na zahtev poslodavca.
 
- Kriterijumi i koraci u realizaciji stručne prakse se tek određuju, ali se zna da će biti obuhvaćeno 90 lica.
 
Novina je i da će ove godine, za razliku od prethodnih, za obavljanje stručne prakse moći da apliciraju i svršeni srednjoškolci – pojašnjava Jović. 
 
Gradsko veće je na svojoj 183. sednici u ovom sazivu usvojilo izmene i dopune Programa poslovanja JP „Urbanizam i izgradnja grada Vranja“ sa finansijskim planom za 2019. godinu.
 
Usvojen je i nacrt Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja osoba sa invalididtetom za naredne dve godine.
 
Većnici su usvojili i nacrt odluke o tehničkom regulisanju saobraćaja, kojom se definišu obaveze i aktivnosti Saveta za bezbednost saobraćaja i druge aktivnosti vezane za regulisanje saobraćaja na teritoriji grada.
 
Na današnjoj sednici usvojen je i nacrt odluke o postavljanju, održavanju i zaštiti spomen-obeležja na teritoriji grada koja se prosleđuje Skupštini grada na razmatranje i usvajanje.
 
Takođe, odlukom Gradskog veća, sedam parova dobilo je po 300.000 dinara na ime finansijske pomoći za vantelesnu oplodnju
 
Ovo je osma godina zaredom kako Grad Vranje finansijski pomaže bračne parove sa teritorije Grada Vranja priznavanjem prava na vantelesnu oplodnju.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: